2024. 05. 12. Vasárnap Pongrác napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Egy szoknya egy nadrág

Következik:

Híradó 12:00

Az angolok semmilyen kapcsolatot nem akarnak Blatterrel

2015. május 31., vasárnap 15:18, frissítve: hétfő 12:27

Az angol labdarúgó-szövetség egyelőre részt vesz a FIFA tornáin, de semmilyen kapcsolatot nem akar Sepp Blatterrel – nyilatkozta Greg Dyke, a szövetség vezetője. A német szövetség első embere viszont úgy véli, hogy Európának továbbra is együtt kell dolgoznia a FIFA-val. Eközben a palesztin szövetség bejelentette: továbbra sem tesz le arról, hogy felfüggesztesse a FIFA-val Izrael tagságát.

Bár a svájci sportvezető a legújabb korrupciós botrányokat megúszta, újabb skandalumok várhatók, amelyekbe Blatter bele fog bukni, állítja az angol labdarúgó-szövetség vezetője.

A FIFA elnökének lemondását követelő hangok azután erősödtek fel, hogy a kongresszus előtt két nappal hét magas rangú FIFA-vezető került őrizetbe korrupció gyanújával az amerikai hatóságok kérésére. Blatter azonban saját bevallása szerint nem fél attól, hogy ő is sorra kerülhet.

A britek szakítanának a FIFA-val, de bojkottot egyelőre mégsem hirdetnek. „Nem foglalkozunk vele, nincs rá szükségünk, nincs szükségünk a FIFA-ra. Játszani fogunk a tornáikon, de nem fogunk pályázni egyetlen eseményre sem, amíg Blatter hatalmon van. Még arra sincs szükségünk, hogy kapcsolatunk legyen vele” – fogalmazott Greg Dyke.

A német szövetség elnöke viszont úgy véli, hogy az európai szövetségnek nem szabad megszakítani a kapcsolatokat a FIFA-val. „El kell ismerni, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség többsége változást szeretett volna látni a FIFA élén. Ők a változásra szavaztak, de el kell fogadni, hogy a végeredményben ez egy demokratikus folyamat, és nem fogjuk megszakítani a kapcsolatot vagy az együttműködést a FIFA-val” – nyilatkozta Wolfgang Nierbach.

Eközben a palesztin szövetség közölte: továbbra sem tesznek le arról, hogy Izrael tagságának felfüggesztését kérjék a FIFA-tól diszkriminatív politikája miatt. A kérdés a pénteki közgyűlés egyik fő témája lett volna, de a korrupciós botrány miatt kevés figyelmet kapott. A felfüggesztésre vonatkozó indítványt pedig az utolsó pillanatban visszavonta a palesztin szövetség – többek között Blatter nyomására.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!