2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

AB-hoz fordul a Jobbik, ha Áder aláírja

2016. március 2., szerda 11:27, frissítve: szerda 14:00

Alkotmánybírósághoz fordul a Jobbik az MNB-törvény módosítása miatt, ha Áder János köztársasági elnök aláírja azt. Tiltakoznak az elnöki fizetésemelés miatt is.

Volner János, a Jobbik alelnöke Reggeli járat című műsorunkban azt mondta: nincs még egy olyan európai ország, ahol a jegybankelnök dönti el, hogy mire költi az adófizetők pénzét. Az ellenzéki politikus hozzátette: tiltakoznak a nemzeti bank vezetőinek brutális fizetésemelése miatt is.

„Vajon Matolcsy György, hogyha a piacon politikai kapcsolatok nélkül szeretne jelenlegi szaktudásával elhelyezkedni, akkor a kereskedelmi bankok közül ki ajánlana neki 5 millió forintos fizetést plusz prémium, plusz béren kívüli juttatások?” – tette fel a kérdést a Jobbik alelnöke.

Törvényesítette a közpénzek eltüntetését a kormánytöbbség

A kormánytöbbség az adatvédelmi hatóság elnökének súlyosan alkotmányos aggályai ellenére egy nap alatt átverte az Országgyűlésen a jegybanktörvény módosítását. Ha a köztársasági elnök nem fordul az Alkotmánybírósághoz, hanem aláírja a jogszabályt, akkor az MNB alapítványai törvényi szentesítéssel tüntethetik el a közvagyont. Több párt már fel is szólította az államfőt, hogy éljen vétójogával. Bővebben>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!