2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

A világörökségi területek boltjai sem ússzák meg

2015. március 12., csütörtök 12:10, frissítve: csütörtök 19:45

A világörökségi területeken lévő boltok sem ússzák meg a vasárnapi zárva tartást. Így Budapest belvárosában, de a tokaji borvidéken sem lehetnek majd nyitva március 15-e után a 200 négyzetméternél nagyobb üzletek.

A világörökségi területeken lévő boltok sem ússzák meg a vasárnapi zárva tartást. Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár közlése szerint a kormány a szerdai ülésén döntött erről. A politikus azzal indokolta ezt: a kivételezés igazságtalan lenne az érintett boltok dolgozóival szemben és a kormány célja továbbra is az, hogy senkit ne lehessen dolgoztatni akarata ellenére vasárnap. A világörökségi területen található üzletekre eddig nem vonatkozott a vasárnapi boltbezárás, eszerint például a tokaji borvidéken lévő Tescók is nyitva tarthattak volna.

A vasárnapi zárva tartást szabályozó törvény végrehajtási rendeletét egyébként a hét második felére ígéri a nemzetgazdasági tárca. Azaz a jogszabály részleteit pontosító rendelet 1-2 nappal a törvény március 15-i hatályba lépése előtt jelenhet meg.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!