2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

A turisták voltak a merénylet célpontjai

2015. augusztus 18., kedd 07:30, frissítve: kedd 10:49

Turistákat akartak megölni a hétfői bangkoki bombamerénylet kitervelői – állítja a thai védelmi miniszter. A Bangkok központjában történt robbantásban legalább 21-en haltak meg, a sérültek száma meghaladja a 120-at. A robbanás a főváros bevásárlónegyedében, egy turisták körében népszerű hindu szentélynél történt. Magyar áldozatokról nem tudni.

Hatalmas robbanás rázta meg Bangkok központját. A motorra erősített bomba sok embert megölt és megsebesített a főváros bevásárlónegyedében egy hindu szentélynél, amelynél külföldiek ezrei fordulnak meg naponta. Az áldozatok közt több turista is van.

„A magyar nagykövetségtől körülbelül mintegy egy megállónyira lévő, nagyon központi helyen történt a robbantás. Magyar áldozatról egyelőre nem tudunk. Felvettük azokkal a kórházakkal a kapcsolatot, ahova folyamatosan szállítják be a sérülteket, és tőlük is igyekszünk beszerezni információt azzal kapcsolatban, hogy magyar állampolgárságú személy került-e hozzájuk” – mondta Endreffy Loránd bangkoki magyar konzul.

A szentély közvetlen szomszédságában egy ötcsillagos hotel áll. A thaiföldi kormány szerint a merénylet elkövetőinek célja az volt, hogy elriasszák a turistákat.

A hatóságok egy fel nem robbant bombát is találtak a helyszínen, és további pokolgépeket keresnek a környéken. A terrorcselekményt még egy szervezet sem vállalta magára.

A helyszínen az elmúlt években számos politikai demonstrációt tartottak. Thaiföldet május óta a hadsereg irányítja, miután hónapokig tartó tüntetések után puccsal leváltották a megválasztott kormányt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!