2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

A Schalke a kontráiban bízik a BL-címvédő ellen

2015. február 18., szerda 12:46, frissítve: csütörtök 09:22

A Basel másodszor játszhat a Bajnokok Ligája egyeneses kieséses szakaszában. A Paulo Sousa irányította svájci csapat a Portot fogadja a nyolcaddöntő szerdai első mérkőzésén. A címvédő Real Madrid a német Schalke otthonába látogat.

A gelsenkircheni játékosok azt ígérik, kemény ellenfelei lesznek a címvédőnek. A Schalke egy éve hat gólt kapott hazai pályán a spanyoloktól a BL-nyolcaddöntőben, igaz akkor még nem Roberto di Matteo ült a kékek kispadján.

„Megpróbáljuk megnyerni a mérkőzést. Tisztában vagyunk azzal, hogy remek ellenféllel állunk szemben, a Bajnokok Ligája címvédőjével, de ehhez a meccshez is úgy állunk hozzá, hogy győzni kell” – nyilatkozta a Schalke 04 vezetőedzője.

A tavalyi összecsapáson a németek egyetlen gólját az egykoron a Realban is megforduló Klaas-Jan Huntelaar szerezte, aki most is abban reménykedik, hogy a spanyol csapat csak a támadásokra figyel majd a találkozón. „Mi játszunk hazai pályán, és olyan eredményt szeretnénk elérni, hogy legyen esélyünk a madridi visszavágón, a párharc ugyanis két meccsen dől el. A Real előszeretettel támad, így mi a kontráinkban bízhatunk” – fogalmazott.

A Real Madrid százszázalékosan jutott tovább a csoportjából, legutóbbi kilenc mérkőzését megnyerte a legrangosabb európai kupasorozatban. Az idei év viszont nem kezdődött jól a csapatnak: címvédőként kiesett Király-kupából, és súlyos, 4–0-s vereséget szenvedett az Atlético Madrid otthonában. Carlo Ancelotti azonban kiemelte: a bajnokságban még mindig az élen állnak, a BL-ben pedig ők a címvédők. „Rendkívül motiváltak vagyunk. Amikor az előző szezonban itt jártunk, az volt az álmunk, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját. Most újra itt vagyunk, és ugyanarról álmodunk. A történelem bebizonyította, az ismétlés nagyon nehéz, de rajtunk nem múlhat” – mondta a madridiak szakvezetője.

A Basel története során másodszor szerepel a BL egyenes kieséses szakaszában. Most a tréner, Paulo Sousa hazájának együttesét, a Portot fogadja a nyolcaddöntő első összecsapásán.

Mindkét mai találkozó 20.45-kor kezdődik.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!