2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

A rendőri erőszak ellen tüntettek – megdobálták a rendőröket

2015. május 1., péntek 12:15, frissítve: péntek 19:14

Több amerikai nagyvárosban is összecsaptak a hatóságokkal a rendőri erőszak ellen tüntetők. Philadelphiában a demonstrálók megdobálták a rendőröket, Baltimore-ban pedig annak ellenére is az utcára vonultak a tiltakozók, hogy egyhetes kijárási tilalmat vezettek be a zavargások miatt. Közben az erőszakhullámot kiváltó gyilkossággal kapcsolatban hamarosan arról dönt az ügyészség, hogy vádat emel-e az ügyben.

A Maryland állambeli városban hétfőn rendeltek el a rendkívüli állapotot a zavargások miatt. „Szeretném újból megerősíteni, hogy a kijárási tilalom egész hétvégén érvényben lesz, addig, amíg a kormányzó és a polgármester nem döntetnek arról, meddig tart. És ez természetesen a hétvégi történésektől is függ” – mondta a baltimore-i rendőrség szóvivője.

Az Egyesült Államok több nagyvárosában is újabb megmozdulásokat tartottak. „Számít a feketék élete!” – skandálták a tüntetők a keleti parti Philadelphiában.

A résztvevők útját később rendőrsorfal állta el. A felek egymásnak estek, a tüntetők végül átverekedték magukat az egyenruhásokon. Négy embert tartóztattak le.

Az újabb erőszakhullám egy fekete fiatal halála miatt kezdődött az Egyesült Államokban. Freddie Graynek a rendőri intézkedés alatt eltört a gerince, és később belehalt a sérülésbe. Az ügyben a baltimore-i rendőrség átadta az ügyészségnek a nyomozás előzetes eredményét. Az áldozatot őrizetbe vevő hat egyenruhás ellen emelhetnek vádat. Sajtóértesülések szerint a nyomozás alatt nem találtak arra bizonyítékot, hogy a 25 éves férfi a videóra felvett intézkedés során szenvedett volna halálos sérülést. A halottkém szerint a fiatalembernek akkor törhetett ki a nyaka, amikor a rabszállító furgon hátsó falához csapódott.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!