2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Híradó 12:00

Némethné: A kivitelezőkről nem döntöttünk

2015. május 19., kedd 11:06, frissítve: kedd 15:29

Csak a fontossági sorrendről döntöttek az uniós beruházásoknál, a konkrét kivitelezőkről nem – ezt Németh Lászlóné mondta a TV2 reggeli műsorában.

Az egykori fejlesztési miniszter, jelenlegi államtitkár hangsúlyozta: a kivitelezőket a szokásos közbeszerzési eljárás során választották ki – erre a fejlesztési kabinetnek nem volt befolyása. Németh Lászlóné arra reagált, hogy az előző amerikai nagykövet emlékirataiban azt írta: a fejlesztési tárca vezetője és a miniszterelnök heti megbeszéléseken döntött arról, hogy a középítkezési projektek közül mely pályázatok nyerjenek.

Jobbik: ez Orbán őszödi beszéde

A Jobbik a miniszterelnök őszödi beszédének tartja az uniós közbeszerzési döntésekről szóló kijelentést. Szilágyi György a parlamentben, napirend előtti felszólalásában azt mondta: a kormányfő lényegében bűncselekménnyel gyanúsította meg saját magát. Az országgyűlési képviselő ezért azt várja Orbán Viktortól, hogy ha valótlant állít a volt amerikai nagykövet, akkor perelje be.

„Azt állítja a volt nagykövet, hogy a miniszterelnök személyesen követett el korrupciót. Ezt az állítást a magyar jogrendszer tudja értelmezni, és ezért pert kell indítani” – fogalmazott.

Fónagy: A testület csak gyorsította a pénzek lehívását

A Jobbik egy nemrég dicstelenül távozott amerikai nagykövet véleményét tekinti hitelesnek – így válaszolt a kormány nevében a fejlesztési minisztérium államtitkára. Fónagy János szerint Szilágyi György valótlanságokat állít, a fejlesztési kabinet nem is dönthetett a kivitelezőkről. A testület azért jött létre, hogy gyorsítsák az uniós pénzek lehívását, és ezt azóta is teljesíti.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!