2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Orbán Viktor és Áder János is szavazott már

2015. május 17., vasárnap 13:45, frissítve: vasárnap 19:09

Alacsony a részvétel a Normafa helyreállításáról szóló helyi népszavazáson. A XII. kerületi polgármester a terület megújítására, az ellenzék – a baloldal kivételével – távolmaradásra buzdít.

Továbbra is kevesen vesznek részt a Normafa helyreállításáról szóló népszavazáson a főváros XII. kerületében. Este fél 6-ig a jogosultak alig több mint 22 százaléka voksolt. A kerületben élő Áder János köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök már leadta szavazatát. A kormányfő a voksolást követően azt mondta: természetesen igennel szavazott, és megemeli a kalapját a helyi lakosok előtt, hogy milyen nagy egységben vannak. Reméli, hogy délután többen mennek el szavazni.

„A polgármester úr előtt szeretném megemelni a kalapomat, mert én úgy látom – a kerületi hangulat alapján –, hogy itt egyetértés van abban, hogy a közgyűlés, mármint a kerületünk közgyűlése jó döntést hozott és nem könnyű ilyen hangulatot kialakítani. Az, hogy ilyen angyali türelemmel hónapokon keresztül egyeztetve végül is sikerült elérni, hogy olyan nagy ellenzője a területrendezésnek nem maradt, az egy elsőosztályú szakmai munka, úgyhogy a képviselő-testületnek is és a polgármester úrnak is szeretnék szakmabeliként gratulálni. Nekem ez nagyon ritkán szokott sikerülni, amit ők létrehoztak itt a kerületben” – nyilatkozta a miniszterelnök.

Jó hangulatban telik a szavazás. Az 53. szavazókörben például sokan biciklivel, illetve túrafelszereléssel érkeztek, hogy leadják a voksukat – számolt be tudósítónk.

A voksolásra jogosult több mint 47 ezer lakos egy 8 alpontból álló önkormányzati határozatról mondhat véleményt este 7 óráig. A csaknem 7 milliárd forintos fejlesztés lényege, hogy a meglévő útvonalakat külön-külön használhassák a sétálók, a turisták, a futók és a kerékpárosok. Megújítanák a kiszolgáló létesítményeket, áthelyeznék és felújítanák a parkolókat, de szó van benne a fogaskerekű vonalának meghosszabbításáról is.

A referendum akkor érvényes, ha a jogosultak fele elmegy szavazni, és ha a voksok többsége azonos tartalmú.

Az LMP arra buzdította a főváros XII. kerületének lakóit, hogy ne vegyenek részt a Normafa fejlesztéséről szóló vasárnapi népszavazáson. A Jobbik arra kérte a választókat, hogy mondjanak nemet az önkormányzat elképzeléseire. Pokorni Zoltán polgármester szerint vétek lenne nem élni a történelmi sportterület megújításának lehetőségével. Bővebben>>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!