2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

A diákok is kiálltak a tanáraik mellett

2016. április 20., szerda 18:11, frissítve: péntek 21:00

Több szakszervezet vállalt szolidaritást a pedagógusokkal és a szociális dolgozókkal. A diákok, ahogy a múlt pénteki figyelmeztető sztrájk idején, most is kiálltak tanáraikért és saját magukért.

Kockás terítőn kockás sütemények. Piknikeztek a diákok a fővárosi Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium előtt. „Az a célunk, hogy egy olyan oktatási rendszer jöjjön létre, amely felkészít minket a XXI. századi élet kihívásaira. Ez azt jelenti, hogy olyan ismereteket tanuljunk az iskolában, nyelvtudás, digitális írástudás, amelyeket ténylegesen tudunk hasznosítani” – mondta Gyetvai Tibor diák, szervező.

Szegeden flashmobbal, villámcsődülettel készültek a tanulók. „A diákok egy kisebb kulturális programmal készültek, verseket mondtunk és énekeltünk együtt. A rendezvény célja továbbra is a tanárainkkal való szolidaritásnak a kimutatása” – fogalmazott Szajbély Zsigmond, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium diákja.

Az egyik óvodában a 43-ból 29 dolgozó állt ki a tanárok mellett. „Mi szintén szolidaritásból a pedagógusok és a technikai személyzet miatt sztrájkolunk. 8 éve nem történt a dolgozók körében béremelés” – nyilatkozta Balog Ildikó óvodavezető.

Hangos dudaszóval érkeztek a taxisok az oktatásért is felelős Emberi Erőforrások Minisztériuma elé. A Magyar Szakszervezeti Szövetség pedig forgalomlassító demonstrációt szervezett a fővárosban a pedagógussztrájk reggelén. „Kiállunk a tanárok mellett, egyetértünk a követeléseikkel és szeretnénk jelezni a mai kormányzat felé is azt a társadalmi elégedetlenséget, ami nemcsak a tanári mozgalomnál vagy a tanárok társadalmánál van jelen, hanem az összes ágazatban, így a közlekedési ágazatban is” – hangsúlyozta Németh Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke.

A közszféra érdekképviseleteinek szövetsége, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma az első magyar kormány kultuszminiszterének, Eötvös Józsefnek a szobrához hirdetett déli 12 órára szolidaritási akciót.  „Rendkívül sok szociális gond van ma Magyarországon, átalakították a jogszabályokat, elvontak nagyon sokféle szociális kedvezményt, nem veszik érdemben komolyan a szakmai figyelmeztetéseket, és nincs szociális biztonsága az embereknek Magyarországon” – jelentette ki Földiák András, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke.

Az ötperces szolidaritási akcióra a Pedagógusok Szakszervezete kérte meg a többi érdekképviseletet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!