2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

A 0-st nem, a 9 százalékos személyi jövedelemadót elérhetőnek tartja

2015. március 7., szombat 15:00, frissítve: szombat 19:08

A miniszterelnök által emlegetett nullaszázalékos személyi jövedelemadót nem, de a kilencszázalékost elérhetőnek tartja a nemzetgazdaság miniszter 2018-ig. Varga Mihály Magyarország élőben című műsorunkban kiállt a reklámadó sávos rendszere mellett. A tárcavezető szerint a magyar gazdaság a számai alapján megérett a felminősítésre, a Moody’s ugyanakkor legfrissebb döntésével bóvlikategóriában hagyta Magyarországot.

Adócsökkentést tervez a kormány, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évnyitóján Orbán Viktor nullaszázalékos személyi jövedelemadóról is beszélt. A nemzetgazdasági miniszter már óvatosabban fogalmazott Magyarország élőben című műsorunkban. Varga Mihály szerint a jövedelemadóból jelenleg befolyó 1500 milliárd forintot nem tudja nélkülözni a költségvetés. „Azt tartom reálisnak, hogy ebben a ciklusban, a ciklus végére azt a célt elérjük, hogy a mostani 16 százalékos kulcs helyett egy számjegyű kulcs legyen az adórendszerben, tehát a 9 százalékot meg lehet célozni. Ez is azt jelenti, hogy 450-480 milliárd forint esne ki az adórendszer bevételi oldalán” – fogalmazott a tárcavezető.

A kevesebb mint 7 milliárd forintos reklámadó-bevételhez viszont ragaszkodik a kormány. A nemzetgazdasági miniszter vezetője a közteher sávos bevezetését támogatná. „A cégek mérete és reklámszakmában betöltött szerepe teljesen eltérő. Másképp kell nézni arra a cégre, amely egy kis vidéki városban mondjuk egy reklámkiadványba szerzi be a reklámokat és szerkeszti meg, mint arra, amely a kereskedelmi tévék piacán több tízmilliárd forintot szed be bevételként. Úgy gondolom, hogy a többsávos rendszert érdemes fenntartani.”

Varga Mihály a műsorban arról is beszélt, hogy arra számítanak, növekedési pályán marad a magyar gazdaság. Kijelentette: a számok alapján kijárna Magyarországnak a felminősítés.

Moody’s elemzői ezt máshogy látják. Bővebben >>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!