2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Zuschlag nejlonszatyorban kapott ötvenmilliót az MSZP-től

2014. március 7., péntek 14:01, frissítve: péntek 20:08

Ötvenmillió forintos visszalépési pénzt kapott a 2006-os kampányban Zuschlag János az MSZP-től. A pénzt egy nejlonszatyorban adták át neki a párt székházában. Az érintettek tagadnak.

Ötvenmillió forintért tűnt el Zuschlag János a 2006-os választási kampányban. Erről a Napi Gazdaságnak adott interjúban beszélt a börtönviselt volt szocialista politikus. Azt mondta: Lendvai Ildikóval, Szekeres Imrével és Szilvásy Györggyel állapodott meg arról, hogy visszalép a képviselő-jelöltségtől, a pénzt az MSZP-székházban adta át neki nejlonszatyorban egy titkárnő. Állítása szerint a pályázati pénzek elcsalásáról Gyurcsány Ferenc mindent tudott ifjúsági miniszterként, ahogy akkori kabinetfőnöke, Szigetvári Viktor is.

Zuschlag János meggyőződése, hogy Simon Gábor sem magányos elkövető. A lapnak úgy fogalmazott: az MSZP rendszerének jellegzetességei miatt kizárt, hogy a volt elnökhelyettes 240 millió forintot meg tudott szerezni egyszemélyes buliban.

Gyurcsány egy szavát sem hiszi

Gyurcsány Ferenc szerint van az a pénz, amiért Zuschlag János ilyeneket állít. A Demokratikus Koalíció elnöke az ATV reggeli műsorában azt mondta: egykori párttársának egy szavát sem lehet elhinni. „Nyilvánvalóan ő majd fogja tudni bizonyítani ezt az állítását. Nézze, ha valakinek van küzdelme a magyar politikában a szürke-fekete pénzek ellen, a mutyi ellen, hát tíz éve nekem van. Most jön egy fiatalember és azt mondja, hogy mi magunk voltunk az ördögök, akinek mondjuk a szavahihetősége legalábbis megkérdőjelezhető. Ezek engem már nem érintenek. Még egyszer mondom, szerintem ezer dologgal megvádolnak még minket, ha azt hiszi a jobboldal, hogy ezzel lehet nyerni. Nem lehet! Ez rosszat tesz mindenkinek. És nem is értem, hogy miért sarazza be magát a jobboldal ilyen emberekkel” – mondta Gyurcsány Ferenc.

Hazugsággal vádolják Zuschlagot

A Gyurcsány-párt szóvivője közben a távirati Irodának azt mondta, Zuschlag János hazudik az interjúban. Gréczy Zsolt szerint a volt szocialista politikusnak éveken át lehetősége lett volna bizonyítania állításait, mégsem tette. Lendvai Ildikó tagadja, hogy 50 milliót adott volna a börtönviselt politikusnak. Az MSZP akkori frakcióvezetője az ATV-nek azt mondta, a kézi kasszában sem voltak milliók.

Az interjúban megemlített Szekeres Imre a Vs.hu portálnak tagadta, hogy bármilyen találkozón részt vett volna. A szocialista képviselő szerint Zuschlag János nyilatkozata csak egy kampányfogás.

Hazudik Zuschlag János az MSZP szerint is. A párt szóvivője azt mondta, a kormánypárt áll a börtönviselt volt szocialista politikus Napi Gazdaságban megjelent interjúja mögött. A szóvivő hozzátette: ez egy tíz évvel ezelőtti ügy, amit a Fidesz azért vett most elő, mert nem akar az ország problémáiról beszélni. Budai a Hír TV-nek azt állította, nem létezik az a széf, amelyből Zuschlag 50 milliót kapott egy nejlonszatyorban.

„Nem véletlen ez az időzítés, hogy harminc nappal a választások előtt előjön egy ilyen interjú, illetve könyv. Ez egyetlen politikai erőnek az érdekeit szolgálja, ez pedig a Fidesz. Ezt az emberek nem veszik be.” A Hír TV azon kérdésére, miszerint akkor Budai Bernadett azt állítja, hogy Zuschlag János a Fidesz embere, az MSZP szóvivője azt válaszolta, hogy ő azt állítja, hogy „ezek az ügyek és ezeknek a napirendre vétele igenis a Fidesz érdekeit szolgálják”.

Az ügyben említett Szilvássy György egykori titokminisztert telefonon értük utol. A volt szocialista politikus azt kérte, használjuk korábbi nyilatkozatait. Annyit mondott csak, hogy szerinte az ügy komolytalan.

A Fidesz magyarázatot vár

Magyarázatot vár a szocialistáktól a Fidesz a Zushlag-interjúval kapcsolatban. Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője azt mondta, megdöbbenéssel olvasták a volt szocialista politikus vallomását. „Megdöbbentő az, ami kiderült Zushlag János vallomásából, riportjából. Várjuk a szocialisták magyarázatát, várjuk a kérdésekre adott válaszokat, hogy mi is ez az egész.” – fogalmazott a szóvivő.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!