2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Zuschlag: Mindenki pontosan tudta, így Gyurcsány is

2014. március 21., péntek 10:02, frissítve: hétfő 07:19

Elképzelhető, hogy újabb MSZP-hez köthető botrány robban ki, véli Zuschlag János. Szerinte a szocialisták feketepénzeit külön füzetben vezették, amelyről Gyurcsány Ferenc is tudott.

A börtönviselt egykori szocialista képviselő a köztévé Az este című műsorában azt mondta, az elmúlt 15 évben többször történt meg, hogy egy, a szocialistákhoz kapcsolódó botrány felgöngyölítése valami miatt leállt, s elképzelhető, hogy ezek közül bármelyik újra napfényre kerül. A Simon-üggyel kapcsolatban megismételte: nem gondolja, hogy az MSZP bukott elnökhelyettese magányos elkövető lenne, szerinte jó néhány segítője lehetett abban, hogy több százmillió forintot össze tudjon szedni.

Zuschlag János az MSZP pártpénzeivel kapcsolatban azt mondta: mindenki tudta, így Gyurcsány Ferenc is, hogy a párt finanszírozása megoldhatatlan saját költségvetésből. A bukott szocialista politikus arról is beszámolt, hogy kampányidőszakban egy zacskó pénzt osztogatott szét különböző helyeken, ezeket a tételeket egy kockás füzetben vezették.

„Mindenki pontosan tudta, hogy egy pártnak, az MSZP-nek a finanszírozása megoldhatatlan a normál költségvetéséből. Gyurcsány Ferenc is pontosan tudott erről mint pártelnök. Az, hogy nyilván ő nem foglalkozott vele, vagy úgy csinált, mintha nem így lenne, nem azt jelenti, hogy nem így történt. És nyilván a nyilatkozata, amit tett, azt mutatja, hogy amikor az érdekei úgy kívánják, akkor tisztességesnek mutatja magát, amikor az érdekekei úgy kívánják, akkor meg az ellenfeleit áztatja” – fogalmazott Zuschlag János.

Boldvai: Páncélszekrény volt

A páncélszekrényt elismeri, Zuschlag János többi állításait viszont nem Boldvai László, aki még a Horn-kormány és a Tocsik-ügy idején volt a pártpénztárnoka a szocialista pártnak.

A jelenleg MSZP-s országgyűlési képviselő azt állítja soha sem látott kockás füzetet, vagy fekete pénzeket pártja székházában. Szerint börtönviselt volt párttársa valótlanságokat állít könyvében. Boldvai egyébként ma reggel Bajnai Gordonnal együtt kampányolt a salgótarjáni piacon.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!