2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Zuschlag: Gyurcsány ezzel zsarolta párttársait

2014. március 28., péntek 12:00, frissítve: péntek 19:11

Hangfelvételek bizonyítják, hogy vezető szocialista politikusok szivárogtatták ki az őszödi beszédet Eduardo Rózsa-Flores közreműködésével – erről Zuschlag János beszélt a Hír TV Célpont című műsorának.

Zuschlag úgy tudja, ezeknek a hanganyagoknak nincs nyoma a titkosszolgálatoknál, mivel azt valaki még a szocialista kormányok alatt eltüntette. A börtönből néhány hónapja szabadult politikus szerint a hangfelvételek létezéséről Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is tudott, így zsarolta az ellene szervezkedő szocialista vezetőket, ezzel biztosítva saját politikai túlélését.

Én úgy tudom, hogy egyértelmű hangfelvételek bizonyítják azt, hogy vezető szocialista politikusok adták ki a balatonőszödi beszédet. Itt nyilván Kiss Péter, Szekeres Imre, Szili Katalin és Baja Ferenc neve merül föl. Úgy tudom, hogy vannak arról hangfelvételek, hogy Rózsa-Floresszel ezek az emberek kapcsolatban álltak. Van arra vonatkozó információ is, hogy Rózsa-Flores jelentős pénzeket kért volna ezért, és volt olyan szocialista politikus, aki azt mondta, hogy fizessenek neki, de vannak olyan hírek is, hogy Gyurcsány Ferenc ezzel pontosan tisztában volt és ezen beszélgetések hanganyagával sakkban tartotta azokat az ellene szervezkedő szocialista politikusokat, akik 2006 után mindent megtettek annak érdekében, hogy Gyurcsány Ferencet leváltsák a miniszterelnöki székből – mondta Zuschlag János.

A Zuschlag Jánossal készült interjút a Célpontban láthatják, pénteken 21.30-tól.

Szili továbbra is tagad

Továbbra is tagadja Szili Katalin, hogy ő lett volna az egyik kiszivárogtatója az őszödi beszédnek. Az MSZP egykori vezető politikusa azzal érvel, hogy már mindent elmondott az üggyel összefüggésben, és személyiségi jogi pert is indított a Szegedi Törvényszéken Szabó Bálint ellen. Az egykori DK-s aktivista volt az, akinek egy korábbi nyilatkozatából arra lehetett következtetni: Szekeres Imre és Baja Ferenc mellett Szili Katalin is részt vett a Gyurcsány-beszéd nyilvánosságra hozatalában. „Én ebben már mindent elmondtam, peres eljárás van folyamatban, soha nem is volt közöm ehhez a történethez” – hangsúlyozta Szili Katalin.

Szilvásy szerint Zuschlag hazudik

A Gyurcsány-kormány titokminisztere szerint hazudik Zuschlag János. Szilvásy Györgyöt egy másik ügy bírósági tárgyalása előtt kérdezte a Hír TV, ahol azt mondta: nem tud semmilyen hangfelvételről az őszödi beszéd kiszivárogtatásával összefüggésben.

– Riporter: Titokminiszterként nem találkozott ilyen felvételekkel?
Szilvásy György: Nem tudom, miről van szó.
– Riporter: Zuschlag János azt mondja, hogy hangfelvételek bizonyítják, hogy Szili Katalinék lehetnek a kiszivárogtatók, Ön találkozott ilyen hangfelvételekkel titokminiszterként?
– Sz. Gy.: Fogalmam sincs, nem.
– Riporter: De Ön szerint igazat mondhat Zuschlag János.
– Sz. Gy.: Fogalmam nincs.
– Riporter: Ön szerint hiányosak az őszödi akták? Zuschlag János is ezt mondja, és a sajtóban is megjelent máshol, hogy hiányosak...
– Sz. Gy.: Nem tudom, nem ismerem az aktákat.
– Riporter: Amelyekről Pintér Sándor is beszélt a sajtótájékoztatón.
– Sz. Gy.: Igen, csak azokat ismerem, amiket nyilvánosságra hoztak, a többit nem ismerem, így nem tudom megmondani, hogy hiányoznak-e.
– Riporter: Zuschlag János szerint eltüntethettek belőle dokumentumokat az Ön idejében.
– Sz. Gy.: Az kizárt.
– Riporter: Teljesen kizárt?
– Sz. Gy.: Igen.

Közben a hivatali visszaéléssel vádolt Szilvásy György elfogultsággal vádolta az ügyészséget. Az UD Zrt. ügyében megvádolt volt titokminiszter az utolsó szó jogán azt mondta, hogy a bíróság kettős mércével mér, és ő nem követett el hivatali visszaélést, ezért arra kérte a bíróságot, hogy mentse fel az ellene felhozott vádak alól. Szilvásy Györgyöt hivatali visszaéléssel vádolja az ügyészség, mert 2008 őszén a nemzetbiztonsági bizottságnak olyan hangfelvételeket adott át, amelyen az UD Zrt. vezetői beszéltek fideszes politikusokkal. A bíróság első fokon felmentette a Gyurcsány-kormány titokminiszterét. Az ügyészség megfellebbezte az elsőfokú döntést. 2013 januárjában a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék hatályon kívül helyezte az elsőfokú döntést, és új eljárást rendelt el. Ma elsőfokú döntés születhet az ügyben.

– A bíróság vádhoz van kötve, a konkrét váddal kell foglalkoznia, és nem tehet arról, hogy kik ülnek és kik nem a vádlottak padján. Amit idáig mondtam, annak nagy része nem véletlenül csak most, az utolsó szó jogán hangzik el, nem pedig az érdemi tárgyalási és bizonyítási szakaszában. Mert nem abba szeretnék kapaszkodni, hogy ha a másik oldal büntetlenül rágalmaz, én miért nem tehetném? Hanem abba, hogy nem követtem el azt, amivel az ügyészség vádol. Ennek bizonyítékait, magatartásom valódi törvényes célzatát ugyanakkor már az első eljárás során is, de a mostani tárgyaláson is még részletesebben kifejtettem. Megismételni nem szeretném – mondta Szilvásy György.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!