2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Wittner: Bajnai igenis bűnös

,

2013. június 13., csütörtök 12:09, frissítve: csütörtök 21:06

Újabb dokumentumok gyengítik Bajnai Gordon állításait a Hajdú-Bét-ügyben. A megkárosított baromfitenyésztőket képviselő Wittner Mária a Hír TV-nek azt nyilatkozta, a dokumentumok továbbra is Bajnai Gordon érintettségét bizonyítják.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy egy 2002-es irat szerint a volt kormányfő a cégben a kisebbségi részesedéssel bíró ciprusi cég megbízottjaként részt vett a Hajdú-Bét működtetésében. A dokumentum szerint az adóparadicsomban bejegyzett társaság nevében Veres Tibor bízta meg 2002. április 5-én Bajnait a baromfi-feldolgozó cég vonatkozásában a kézbesítési feladatok ellátásával. Az erről szóló meghatalmazást Bajnai két tanú jelenlétében írta alá. A volt kormányfő évek óta azt állítja, hogy a többségi tulajdonos Wallis Rt. vezérigazgatójaként nem volt közvetlen befolyása a 2004-ben felszámolás alá vont cég irányítására.

A Hajdú-Bét által megkárosított baromfitenyésztőket képviselő Wittner Mária a Hír TV-nek azt mondta, a dokumentumok továbbra is Bajnai Gordon érintettségét bizonyítják.

– Bajnai Gordon igenis bűnös a Hajdú-Bét tönkretételében, hiszen mint az iratok is mutatják, 82 százalékos részesedése volt a cégben a Wallisnak. Nehezen lehet elhinni, hogy azoknak, akik egy ilyen hatalmas részesedéssel rendelkeznek, nincs szavuk a működtetésben. Pedig igenis volt és megvolt ebben a folyamatban Bajnai feladata – mondta Wittner Mária.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!