2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Völgyesi: A szervezők is felelősek a vandalizmusért

2014. október 30., csütörtök 08:18, frissítve: csütörtök 17:56

A szervezők is felelősek az internetadó elleni tüntetéseken történt erőszakért – Völgyesi Miklós szerint. Deutsch Tamás pedig felháborítónak tartja, hogy hallgatnak az egyes újságírókat ért támadásokról.

A Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott tanácselnöke a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta: a rendfenntartásról minden esetben a rendezvény szervezőinek kell gondoskodniuk. Rendőrségi fellépésre pedig csak akkor kerülhet sor, ha ezt a rendezők kérik. Az internetadó elleni múlt vasárnapi és keddi tüntetésen a résztvevők a kormányellenes rigmusok mellett több alkalommal is a tüntetés helyszíneiről tudósító Hír TV munkatársait gyalázták, és megpróbálták ellehetetleníteni az élő közvetítést.

– Akik ezt a cselekményt elkövették – arról beszélek, hogy a Hír TV stábjának egyrészt a technikai eszközeit megrongálták, másrészt akadályozták a közvetítést –, nagyon súlyos bűncselekményt követtek el, ezt a büntető törvénykönyvünk úgy nevezi, hogy közérdekű üzem működésének jelentős megzavarása. Abban az esetben, ha ezt csoportosan követik el, a Btk. 2-től 8 évig terjedő börtönnel fenyegeti az ilyen elkövetőket – mondta Völgyesi Miklós.

Deutsch: Felháborító a hallgatás

A Fidesz EP-képviselője felháborítónak tartja, hogy a nemzetközi közvélemény és a magyar sajtó balliberális része is hallgat az egyes újságírókat ért támadásokról, amikor az internetadó elleni tüntetésekről tájékoztat. Deutsch Tamás a Hír TV Magyarország élőben című műsorában kifejtette: a tüntetésről készült felvételek leleplezik ezeket a visszásságokat.

– Kis híján megverték a Hír TV munkatársait, senki egy rossz szót nem szól ezzel a magatartással szemben, senki szolidaritást nem nyilvánít, senki aláírásokat nem gyűjt, vagy ahogy a bejátszásban lehetett látni, kaján, debil, gyermekded mosollyal néz bele a kamerába és fotózgat egy indexes újságíró – mondta Deutsch Tamás.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!