2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Vita az őszödi akta miatt: ez a teljes, vagy mégsem?

2014. március 6., csütörtök 13:10, frissítve: csütörtök 15:08

Az őszödi beszéd titkosszolgálati felderítésével kapcsolatos összes iratot a Nemzetbiztonsági Bizottság elé tárták ma a szolgálatok. A testület zárt ülést tart, összehívását Kocsis Máté fideszes tag kezdeményezte.

„Nincs harmadik jelentés, csak az a kettő, amelyek már a nyilvánosság előtt is ismertek” – jelentette ki az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatója a bizottsági ülés előtt. Göbölös László szerint csak azok a jelentések vannak, amit anonimizálva már nyilvánosságra hoztak, és úgy fogalmazott: „nincs meglepetés az ügyben”. Kocsis Máté szerint is tisztázódni fog az, hogy a nyilvánosságra hozott dokumentumok mindent tartalmaznak, és az is, hogy Gyurcsány Ferenc valótlanságot állít az ügyben.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese korábban azt kérte, hogy a tárgyalás nyilvános legyen a sajtó előtt, ezt azonban nem engedélyezte a Belügyminisztérium. Vadai Ágnes is – annak ellenére, hogy ő nem tagja a bizottságnak – részt akart venni a zárt ülésen. Elmondása szerint a bizottság elé öt dosszié érkezett, de szerinte ez a több száz oldalnyi okirat nem a teljes anyag.

Vadai Ágnes továbbra sem válaszol a Hír Televízió kérdéseire, így arra sem, hogy milyen bizonyítékok alapján vádolják a Hír TV-t terrorizmussal. A Demokratikus Koalíció továbbra is azt állítja, hogy nem spontán tüntetések voltak 2006-ban, hanem azok mögött a Fidesz állt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!