2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Vida feljelentette Goodfriendet

,

2014. december 11., csütörtök 14:55, frissítve: csütörtök 17:18

Megtette a tőle elvárt jogi lépéseket az adóhatóság elnöke az amerikai nagykövetség ideiglenes vezetője ellen. Vida Ildikó magánemberként, rágalmazásért feljelentette André Goodfriendet, és személyiségi jogi pert is indít jó hírneve megsértéséért – ötmillió forint kártérítést követelve.

A NAV elnökének jogi képviselője a Hír TV-nek azt mondta: egy múlt heti interjú miatt fordultak bírósághoz, és azt nem a miniszterelnök hétfői felszólítására tették meg. „Az adóhatóság elnökének a megbízásából egy keresetlevelet nyújtottam be a Fővárosi Törvényszékre jó hírnév megsértése miatt, ugyanakkor a Központi Nyomozó Főügyészségen feljelentést tettem nagy nyilvánosság előtt jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás bűncselekménye miatt. Mind a két esetben Goodfriend ellen adtam be az eljárást, tehát ő az alperes, illetve ő a feljelentett személy” – közölte Futó Barnabás ügyvéd, Vida Ildikó jogi képviselője.

André Goodfriend a Heti Válaszban arra utalt, hogy Vida Ildikó személyesen érintett korrupciós bűncselekményben. Az interjú megjelenése után a miniszterelnök arra utasította az adóhatóság elnökét, hogy becsülete védelmében perelje be André Goodfriendet. Orbán Viktor nyomatékosította: leváltja Vida Ildikót, ha nem teszi meg a szükséges jogi lépéseket.

A Központi Nyomozó Főügyészség napokon belül dönt Vida Ildikó feljelentésének sorsáról. „Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke nagy nyilvánosság előtt, érdeksérelmet okozva rágalmazás vétsége miatt a mai napon feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen. A feljelentés elbírálása folyamatban van, az ügyészségnek három nap áll rendelkezésére, hogy döntsön a feljelentésről, mégpedig elutasíthatja a feljelentést, nyomozást rendelhet el, vagy, ha a feljelentésben leírtak nem elégségesek, a feljelentés kiegészítését rendelheti el” – közölte Nagy Andrea, a főügyészség szóvivője.

André Goodfriendet diplomáciai mentesség védi, így csak akkor állítható Magyarországon bíróság elé, ha az Egyesült Államok megvonja tőle a mentességet. Erre a Hír TV-nek nyilatkozó ifjabb Lomnici Zoltán jogász nem számít.

Pintér üzent Goodfriendnek

A kormány célja, hogy Magyarország a korrupcióval legkevésbé fertőzött országok között legyen, ezt a belügyminiszter az állami szervek korrupció elleni küzdelemben való együttműködéséről rendezett budapesti konferencián jelentette ki, amelyen részt vettek a diplomáciai testület tagjai is. Pintér Sándor hangsúlyozta: az Európai Bizottság felmérése szerint az unión belül hazánkban csökkent az egyik legnagyobb mértékben a közigazgatáson belüli korrupció. Pintér Sándor név említése nélkül üzent André Goodfriend amerikai ügyvivőnek is, aki egyébként személyesen is részt vett a rendezvényen.

„A törvények, az együttélési szabályok kijátszására biztat. Gyengíti az állampolgári felelősségtudatot, elégedetlenséget és ellenségeskedést szít a társadalom tagjai között. De nemcsak maga a korrupció, hanem a korrupcióval gyanúsítás, a korrupcióval való híresztelés ugyanilyen károkat okoz. Ugyanilyen károkat okoz a szervezetnek, az államnak és gyakran az egyénnek is. Ezért vigyázni kell arra, amit mi karaktergyilkosságnak nevezünk, vigyázni kell arra, amelyik a nemzetközi együttműködés keretein belül ilyen jellegű eszközöket és módszereket próbál meg felhasználni” – hangsúlyozta ki az eseményen a belügyér.

A kitiltási ügyről bővebben.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!