2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Verekedés a Munkáspárt 2006 felvonulásán

2013. május 1., szerda 13:59, frissítve: csütörtök 09:00

Verekedés tört ki Pécsett a Munkáspárt 2006 és több szélsőjobboldali tüntető között. A Jobbik a Hajógyári-szigeten, a többi ellenzéki párt a Városligetben ünnepli május elsejét.

Alig indult el a Munkáspárt 2006 mintegy 50-60 fős menete Pécs főteréről, amikor öt, vélhetően szélsőjobboldali személy beléjük kötött. A felvonulók közé gyalogoltak, egyiküktől elvették a zászlót. A férfi megpróbálta visszaszerezni.

Néhány perc múlva egy rendőr beavatkozott. A hangadót a helyszínen elfogta, társai elmenekültek. Közben megérkezett az erősítés, a 30-40 egyenruhás nem sokkal később a menekülőket is előállította.

A rendbontás előtt Vajnai Attila, a Munkáspárt 2006 elnöke azt mondta, felvonulás egy szakaszán vörös csillagot fognak viselni, hogy teszteljék a rendőrséget. Az akcióról nyílt levélben értesítették a belügyminisztert. A kommunista politikus szerint az önkényuralmi jelképek használatának új büntetőjogi szabályozása sem egyértelmű.

„A belügyminisztertől a tegnapi napon érkezett egy levél a nyílt levelünkre válaszul, amelyben arról tájékoztatnak, hogy a már kihirdetett új Btk. alapján fog a rendőrség eljárni – közölte Vajnai Attila. – Ez azt jelenti az ő értelmezésükben, hogy azok ellen lépnek fel csupán, akik köznyugalmat sértő módon viselik az általuk önkényuralmi jelképeknek tartott jelképeket” – tette hozzá a Munkáspárt 2006 elnöke.

A vörös csillag viseléséért a rendőrök senkit sem állítottak elő. A Munkáspárt 2006 menete később csatlakozott a pécsi MSZP majálisához.

Mesterházy tolvajozott

Tolvajnak nevezte az Orbán-kormányt Mesterházy Attila a szocialisták városligeti majálisán. Az MSZP elnöke úgy fogalmazott: Orbán Viktor nem a közérdeket szolgálja, hanem saját klientúráját szolgálja ki. Mesterházy Attila szerint a választók 2014-ben leváltják az Orbán-kormányt, és ezután az ellenzéknek újjá kell építeni az országot. A pártelnök beszélt a trafikpályázatokról is. Azt mondta: a kormány rátette kezét a kistrafikokra, és saját embereit hozta ki nyertesnek a pályázatokon.

 

Thürmer: Elhittük

A Munkáspárt is az Andrássy úton kezdte a május elsejei ünneplést. Thürmer Gyula nosztalgikus beszédet tartott a rendszerváltás előtti időszakról. A pártelnököt több, vörös ingbe öltözött idős szimpatizáns hallgatta. Thürmer Gyula beszédében az Orbán-kormányt bírálta.

„Négy évvel ezelőtt a mostani kormányra szavaztunk, igen, elhittük, hogy tíz év alatt 1 millió munkahelyet teremtenek – fogalmazott a Munkáspárt elnöke. – És mi az eredmény? Nincs munkahely, a magyar vállalkozásokat nem támogatják, a külföldi vállalkozások pedig kevés munkahelyet teremtenek. Igen, elhittük 4 évvel ezelőtt, hogy jobban fogunk élni, mint ahogy élünk most, de nem élünk jobban. Rosszabbul él a magyar ember, mint ahogy éltünk 4 évvel ezelőtt” – mondta Thürmer Gyula.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!