2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Vb: Külföldi újságírók is megsérültek az összecsapásokban

2014. június 12., csütörtök 20:40, frissítve: péntek 10:28

Könnygáz és sérültek a futball-világbajnokság nyitónapján. Sao Paulóban a torna ellenzői és a rendőrök összecsapásában külföldi újságírók is megsérültek. A pápa azt reméli, hogy a vébé a szolidaritás ünnepe is lesz, nem csak a szórakozásé.

A tüntetők el akarták zárni a Corinthians-stadionhoz vezető utak egyikét, kukákat gyújtottak fel, közlekedési táblákat téptek ki, majd azokkal támadtak az egyenruhásokra. Az aréna környékén biztonsági okokból sok a rendőr, de a szurkolókat nem különösebben zavarta a szigorú ellenőrzés.

Az elmúlt hónapokban állandósultak a tiltakozások a torna magas költségei miatt. Sok brazil a stadionokra költött dollármilliárdokat inkább a szegényekre és a közszolgáltatások javítására költötte volna. A vb-t a szakszervezetek is kihasználták a nyomásgyakorlásra, Sao Paulóban a metró dolgozói vonultak az utcára, Rióban pedig a reptéri alkalmazottak sztrájkoltak a nyitónapon, amiért nem kapták meg a követelt béremelést.

Az Argentínában született pápa a szórakozás mellett békét remél a világbajnokságtól. „Bízom abban, hogy a világbajnokság nem csak sportesemény, hanem az emberek közötti szolidaritás ünnepe is lesz” – mondta Ferenc pápa.


A katolikus egyházfő köztudottan nagy futballrajongó, szülővárosa, Buenos Aires San Lorenzo nevű csapatának szurkolója.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!