2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 08:05

Vb: elúszhat Sao Paulo nyitómeccse

2013. november 29., péntek 12:20, frissítve: péntek 17:10

Sao Paulo helyett Rio de Janeiróban indulhat a brazíliai futball-világbajnokság. A Sao Pauló-i stadion tetőszerkezetéből szerdán leszakadt egy hatalmas darab, a balesetben két munkás meghalt. Az aréna így valószínűleg nem készül el a FIFA által megszabott határidőre, a nyitómeccset így a riói Maracanában rendezhetik.

Egy építész amatőr felvételein láthatjuk, hogyan omlik össze egy daru a Sao Pauló-i Itaquerao Stadion tetején. Emiatt leszakadt az épület fémszerkezetének egy hatalmas darabja is. A balesetben két munkás vesztette életét – ez már a harmadik hasonló eset a futball-világbajnokságra készülő Brazíliában. A dolgozók szakszervezete felfüggesztené az építkezést, amíg ki nem vizsgálják a tragédia okait. Az ENSZ kirendelt szakértője szerint az építtetők nem hibáztak.

– Ettől a balesettől függetlenül hatalmas a felelőssége az ilyen méretű munkálatok irányítóinak. Az elsődleges kötelességük az emberek biztonságának szavatolása. Semmi kétség, ők megtettek minden szükséges intézkedést. Mégis történnek tragédiák, Brazíliában és mindenhol máshol a világon – közölte Pedro Trengrouse, az ENSZ elemzője és tanácsadója.

A sporteseményt 2014. június 12. és július 13. között rendezik a dél-amerikai országban, a mérkőzéseknek otthont adó tizenkét stadion közül azonban hat még mindig nem készült el. A Sao Pauló-i az egyik, ráadásul itt rendezték volna a vb nyitómeccsét. A baleset miatt viszont szinte biztosan nem épül fel a FIFA által előírt időpontra, így valószínűleg a legendás riói Maracana stadionban játssza első mérkőzését a brazil válogatott.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!