2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Varga: Nincs szükség a bankadó kivezetésére

2014. július 3., csütörtök 09:18, frissítve: csütörtök 10:44

Hamisan állítja azt az Európai Bizottság, hogy például a bankadó kivezetésére van szükség ahhoz, hogy Magyarország ne kerüljön újra túlzottdeficit-eljárás alá – mondta a Hír TV Magyarország élőben című műsorában a nemzetgazdasági miniszter.

Varga Mihály hangsúlyozta: éppen a különadók miatt sikerült 3 százalék alá szorítani a hiányt, ezért ezek megmaradnak, mint ahogy a kispénzűeknek nyújtott adókedvezmények is.

– Az alacsonyabb jövedelműeket éppen azért segítjük adókedvezményekkel, hogy ne legyenek lehetetlen helyzetben a válság évei alatt. Ezt nyilván nem fogjuk meglépni, szerintünk ez egy rossz javaslat, egy rossz szubjektív javaslat, mert kevés olyan országot látok, ahol éppen a legszegényebbeknek az adókedvezményét akarnák megszüntetni. Vagy a másik ilyen a különadóknak a kivezetése: a bankadót 13 másik ország használja most már az Európai Unión belül. Magyarország deklarálta azt 2010-ben, hogy a közteherviselésnek egy új formáját fogja bevezetni, szükség van ezeknek az ágazatoknak az adójára, nem vagyunk hajlandók egy olyan intézkedésről lemondani, ami az elmúlt években hozzá tudott járulni ahhoz, hogy a magyar gazdaság helyzete stabilizálódjon – jelentette ki Varga Mihály.

Mint ismert, a nemzetgazdasági miniszter szerint a baloldalhoz közel álló közgazdászok diktálták a brüsszeli jelentést.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!