2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Varga hivatalában fogadta a bankszövetség elnökét

2013. július 31., szerda 15:11, frissítve: csütörtök 08:14

A lakáscélú devizahitelek kivezetéséről egyeztetett ismét a nemzetgazdasági miniszter a bankok képviselőivel. A felek a múlt héten ültek először tárgyalóasztalhoz.

A tárca közleményében azt írta: a szerdai megbeszélésen egyetértettek abban, hogy az eddig hozott intézkedések – mint az árfolyamgát bevezetése vagy a végtörlesztés – pozitív változást jelent a hiteleseknek, de nem nyújtott átfogó segítséget. A minisztérium közleménye szerint a következő hetekben folytatják az egyeztetést. Részleteket a bankszövetség képviselője sem közölt a tárgyalásokról.

„A devizahiteles ügyfelek mintegy kétharmada már igénybe vett valamiféle kedvezményt, lehet itt szó szerződésmódosításról, árfolyamgátról, végtörlesztésről vagy más módszerekről – közölte a Magyar Bankszövetség kommunikációs vezetője. A Hír TV azon kérdésére, miszerint elképzelhetőnek tartja-e, hogy ez a tényező a későbbiekben akár pozitívan, akár negatívan befolyásolja a segítségnyújtást, Sütő Ágnes azt válaszolta: „még nem látjuk, hogy mi lesz az, ami most kidolgozásra kerül, de a meglévő eszközöket, segítségeket számításba fogják venni”.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!