2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Varga fontos lépésnek nevezte az Ab döntését

2014. március 19., szerda 10:24, frissítve: szombat 13:03

Szerdai ülésén értelmezi a kormány a devizahitelezésről szóló alkotmánybírósági döntést – ezt kedden jelentette be Orbán Viktor a törökszentmiklósi tévének adott interjúban.

A miniszterelnök azt mondta: a végső megoldás kidolgozásához a kabinet megvárja a Kúria döntését. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter fontos lépésnek nevezte, hogy az Alkotmánybíróság hétfői döntésével kimondta, hogy bizonyos esetekben módosíthatók a devizahiteles-szerződések.

„A kormány visszaigazolva látja azokat a döntéseit, amelyeket az elmúlt években hozott. Alkotmányos alapokon születtek meg ezek a döntések – mondta Varga Mihály, hozzátéve: nagyon fontos, hogy az Alkotmánybíróság kimondta, hogy ezeket a ügyfelek számára rendkívül kedvezőtlen módon megváltoztatott szerződéseket lehet módosítani, erre megvan a törvényi lehetőség, jogszabályi lehetőség. Természetesen azzal a feltétellel, amit az Alkotmánybíróság is mondott, hogy az érdekegyensúlyt meg kell találni, tehát nem szabad csak a bankok, csak az ügyfelek vagy csak a gazdaság rovására egyirányú, egyoldalú döntéseket hozni” – közölte a miniszter.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!