2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

"Valakinek ezt ki kell fizetni"

2012. december 21., péntek 11:08, frissítve: péntek 21:58

Olyan sötét pénzügyi konstrukciókba mentek bele egyes felsőoktatási intézmények – részben kényszerből – ami több száz milliós eladósodást okozott. Valakinek ezt ki kell fizetni – mondta Péntek8 című műsorunkban Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere.

Egy felelős vezetésnek szembe kell néznie azzal, hogy honnan jutottak ide az intézmények és hogyan lehet megoldani a helyzetüket. „A mennyiség meg a minőség, az nem feltétlenül van egymással barátságban. Az a helyzet, hogy megnyithatjuk a kapukat, de hogyha nem kötünk ki bizonyos minőségi feltételeket, az egyik legfontosabb feltétel, hogy nem éveken, több éven keresztül, hanem időben elvégezzük az egyetemet és az a diploma az értékes legyen, akkor végső soron a diákoknak, meg az egész országnak is ártunk. Ez a fajta átalakítás tovább fog menni” – szögezte le az emberi erőforrások minisztere.

Önfinanszírozó lesz a jogászképzés, ebben a kérdésben marad az eredeti koncepció - mondta Balog Zoltán. Az emberi erőforrások minisztere hozzátette: aki ezen a szakon diákhitelből finanszírozza a tanulmányait, annak a költségeit később az állam átvállalja, amennyiben a diplomás a közszférában helyezkedik el.

A Balog Zoltánnal készült teljes beszélgetést ma este 8 óra után láthatják a Péntek8-ban.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!