2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Vágó lemondásra szólította fel a platformistákat

2013. február 3., vasárnap 10:14, frissítve: vasárnap 15:07

Az lenne a tisztességes, ha az LMP-ből kilépett politikusok visszaadnák országgyűlési mandátumukat, mivel már nem képviselik azt az irányvonalat, amelyért a 2010-es választásokon indultak. Erről Vágó Gábor, a Lehet Más a Politika országgyűlési képviselője beszélt Versus című műsorunkban.

A politikus úgy látja: a Bajnai Gordon fémjelezte Együtt 2014 mozgalomnak érdekében állt az LMP megosztása. A platformistákkal tagságuk 10 százaléka távozott, a frakcióban viszont a kilépők egy fővel többen vannak, mint az LMP-ben maradók.


– Véleményem szerint ha ezek az emberek azt tudják mondani, miközben reggel tükörbe néznek, hogy ők valóban azt képviselik, amiért 2010-ben elindultunk a választásokon, akkor rendben. Ha ezt nem tudják megtenni, akkor az az egyetlen út, hogy leadják a mandátumukat – jelentette ki a Hír TV-ben Vágó Gábor, az LMP országgyűlési képviselője.

A Vágó Gáborral készült teljes interjút 21 óra 30 perctől a Versusban láthatják.

A héten eldől, megmarad-e a frakció

Egyelőre nem egyezett meg egymással, ezért a jövő héten – várhatóan hétfőn – folytathatja a csütörtökön megkezdett megbeszélést az LMP és a Párbeszéd Magyarországért Platform. Ezt a párt választmányi szóvivője, Heltai László és a platformot képviselő Karácsony Gergely is megerősítette. Heltai László mindössze annyit mondott, hogy a csütörtöki ülésen átbeszélték a lehetőségeket, de részleteket a tárgyalások végéig nem akart közölni. Hasonlóképpen fogalmazott Karácsony Gergely is. Mindketten hangsúlyozták: egyik fél sem számított arra, hogy csütörtökön már feltétlenül megállapodásra jutnak, ezért a jövő héten folytatják a megbeszéléseket. Nyugodt volt a hangulat, mindenki tisztában van azzal, hogy egy fontos kérdésről döntünk – ismertette a körülményeket Heltai László.

Szombaton viszont a Párbeszéd Magyarországért Platform közleményben adta hírül, hogy közgyűlést tart vasárnap, amelyen felszámolja platformkénti működését, megvitatja új politikai nyilatkozatát, és többek között dönt arról, mi legyen a neve az LMP-ből kilépett tagok, képviselők és politikusok által alapítandó új pártnak.

Ismert: az LMP XXI. kongresszusán az a döntés született, hogy a Párbeszéd Magyarországért Platform tagjai kilépnek és új pártot alapítanak, de mivel nem szeretnék, hogy az ökopárt parlamenti frakciója megszűnjön, a képviselőcsoportból nem lépnek ki „Egy hajóban két irányba nem lehet evezni – értékelte Schiffer András az LMP kongresszusán történteket. Hétfőn a Klubrádióban úgy nyilatkozott Karácsony Gergely, hogy február közepéig megalakul az LMP-ből kilépők új pártja.

Tekintse meg a Hír TV Napról napra című aktuális műsorát, amelynek témája volt az LMP szakadása:

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!