2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:50

Szita Bence-gyilkosság: tényleges életfogytiglant kért az ügyészség

, ,

2013. április 3., szerda 19:10, frissítve: kedd 09:58

Tényleges életfogytiglani fegyházbüntetést kért a Szita Bence-gyilkosság elsőrendű vádlottjára az ügyészség. A gyerek megölésével gyámjának barátnője bízott meg pénzért két hajléktalant. A vádiratból kiderült: Szita Bencét megverték, megkéselték, de még meg lehetett volna menteni, ha nem temetik el élve. A nyugalom megzavarására alkalmas riport következik.

Tényleges életfogytiglani fegyházbüntetést kért a Szita Bence-gyilkosság elsőrendű vádlottjára az ügyészség. A vádiratot szerdán ismertette a megyei főügyész. A különösen kegyetlen gyilkossággal három embert vádolnak: a 11 éves kisfiú gyámjának barátnőjét és két hajléktalan férfit. A tájékoztatás szerint a kisfiú még élt, amikor támadói eltemették a sántosi erdőben, előtte brutálisan megverték, és negyvenszer megszúrták.

„A Somogy megyei főügyészség indítványozta, hogy […] mind három vádlottat a Btk. 42. szakasz 1. bekezdése alapján, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélje a bíróság – közölte Horváth Szilárd főügyész. – Az elsőrendű vádlott vonatkozásában a Btk. 47/A szakasz 1. és 3. bekezdése alapján, továbbá a Btk. 47. szakasz 4. bekezdés C pontját is figyelembe véve hozza meg a bíróság a döntést, tehát mert erőszakos, valamint többszörös visszaeső is, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből zárja ki.”

A 11 éves kisfiút nem először akarták meggyilkolni, a vádiratból kiderült, korábban már meg akarták mérgezni, de a felkínált italt a gyermek nem itta meg. „A már mindenki előtt ismert szörnyű események előtt, 2012 októberében a harmadrendű vádlott már arra kérte meg társát, a másodrendű vádlottat, hogy szerezzen mérget a sértett megölésére, aki a kérésnek eleget is tett” – fogalmazott a főügyész, hozzátéve: egy energiaitalba kevert folyadékot adott át a társának, amely szalicilsavat tartalmazott. Ezt megpróbálták megitatni a sértettel, aki azonban a nyilvánvalóan furcsa szag miatt nem itta meg.

Horváth Szilárd tájékoztatása szerint 2012. október 29-én már akkumulátorsav vásárlásával készült a két hajléktalan a gyilkosságra, ezzel akarták összeroncsolni a holttestet. Előtte P. Erika eladta ékszereit, és kifizette az ígért 200 ezer forintot társainak. Elcsalták a gyereket a sántosi erdőbe, az elsőrendű vádlott leütötte, a másodrendű sírt ásott, P. Erika pedig világított a zseblámpájával.

„A még élő sértettet a sírgödör mellett az első- és a harmadrendű vádlott levetkőztette, ezt követően az elsőrendű vádlott egy 17 centis késsel vagdosni kezdte. Az orvos szakértő a sértett testén körülbelül negyvenrendbeli szúrt, vágott sérülést rögzített – mondta a főügyész. – Az elszenvedett súlyos koponyasérülések, légcsősérülések, nyaki sérülések életveszélyesek voltak, ennek ellenére a sértett élete egy-két órán belül még megmenthető lett volna. A halála az élve eltemetés miatt a légutakba, tüdőbe jutott föld okozta fulladás következtében állt be.”

Miután megzavarták őket, kiásták a gyereket, és egy másik erdős részen újra eltemették, P. Erika pedig bejelentette az eltűnését. A holttestet többnapos nyomozás után találták meg – emlékeztetett Horváth Szilárd.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!