2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Újrakezdi az adást a görög tévé

2013. június 18., kedd 09:45, frissítve: szerda 11:30

Újrakezdi az adást a görög közszolgálati tévé és rádió, miután egy bíróság is törvénytelennek minősítette a műsorszolgáltatás leállítását. A kormány egy hete, pénzügyi okok miatt függesztette fel az adók működését. Országszerte több tüntetés volt és még az Európai Unió is a döntés visszavonására kérte a kormányt. A 2700 munkavállaló nagy részét így is el fogják bocsátani, de addig se állítják le az adást.

A kormány lemondását követelte a görög szélsőbaloldali ellenzék Athén belvárosában. Hétfő este több ezren tüntettek a közszolgálati tévék és rádiók bezárása miatt. „Önnek vége, Szamarasz úr! Azzal, hogy megpróbálta elhallgattatni a tévét, a rádiót, önnek vége” – szónokolt az ellenzék vezetője. A tüntetéssel egy időben egy athéni bíróság törvénytelennek minősítette az állami adók bezárását. Arra is felszólították a kormányt, hogy azonnal indítsák újra a műsort. Ugyanezt javasolta korábban az Európai Unió bírósága is. „Átmenetileg megkönnyebbülhetünk, de ez csak rövid időre szól, mert az átszervezésre úgyis sor kerül. Csak egy kis időt nyertünk” – mondta az adó egyik dolgozója.

A kormány több, mint 2 ezer embernek biztosan felmond és őszig átszervezik a 3 tévé- és 4 rádióadó működését. Az eredeti terven a bírósági döntés csak annyit változtat, hogy a leépítések előtt nem áll le a műsor. „A kormány számára az a legfontosabb, hogy a radikális reformokat véghez vigyük, ezekre ugyanis mindenképpen szükség van” – mondta a görög pénzügyminiszter.

A kormány az EU–IMF-hitelért cserébe többek közt azt vállalta, hogy idén 15 ezer közalkalmazottat bocsát el.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!