2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Újra Spanyolországra figyel a futballvilág

2013. október 26., szombat 17:52, frissítve: vasárnap 11:30

Két csúcsrangadót is rendeznek szombaton az Európai labdarúgóporondon. A közvéleményt leginkább a Barcelona és a Real Madrid összecsapása, az El Clásico tartja lázban, amelynek végeredménye akár át is rendezheti a spanyol bajnoki tabella élcsoportját.

Este újra Spanyolországra figyel a futballvilág. Az Ibériai-félszigeten egymásnak feszül a két óriás: a Barcelona a Real Madridot fogadja. A katalánok a tabella éléről várják az El Clássicót, de ha a Real nyer, akkor utoléri a Barcát.

– Én nem tudom megmondani, hogy ki ennek a rangadónak az esélyese. Szerintem mindenki azt gondolja, hogy a Barcelona a favorit, és ez nem feltétlenül rossz számunkra – fogalmazott a mérkőzést megelőzően Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője.

Carlo Ancelotti és a Barcelona argentin trénere, Gerardo Martino is az első El Classicojára készül. A várhatóan pályára lépő játékosok közül a 91 millió euróért szerződtetett Garreth Bale a Madrid, míg a brazil csodagyerek, Neymar a Barcelona színeiben juthat először szóhoz a spanyol örök rangadón.

– Ez is egy mérkőzés, mint a többi. Csak ez esetben a világ legjobb csapatai közül kettő most éppen egymás ellen játszik, így érthető, hogy mindig felfokozott érdeklődés kíséri a találkozót – mondta Carles Puyol. – Mindenki erről beszél előtte és utána is. De a végén akkor is csak egy labdarúgó-mérkőzés, amelynek a végén a győztes ugyanúgy három pontot kap, mint bármikor máskor – tette hozzá a Barcelona játékosa.

A Barcelonának lenne min javítania a mai meccsen: a legutóbbi öt Camp Noúban lejátszott El Clássico közül a hazaiak mindössze egyet nyertek meg.

Németországban sem maradnak rangadó nélkül a futballdrukkerek. Szalai Ádám csapata, a Schalke Ruhr-vidéki riválisát, a Dortmundot fogadja. A német sajtó szerint a magyar támadó kezdőként bizonyíthat majd Gelsenkirchenben a tavalyi BL-döntős ellen.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!