2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Újra összecsap a két madridi sztárcsapat

2014. augusztus 19., kedd 17:27, frissítve: szerda 15:01

Újra összecsap a legutóbbi labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjének két spanyol résztvevője. A Real Madrid és az Atlético Madrid ezúttal a spanyol szuperkupáért mérkőzik meg oda-visszavágós mérkőzésen, kedd este a Bernabeu Stadionban.

Szűk három hónappal a lisszaboni Bajnokok Ligája-finálé után újabb trófeáért csap össze a spanyol bajnok Atlético Madrid és a kupagyőztes Real Madrid. Este 23 órától a spanyol szuperkupa-párharc első felvonásának a Bernabeu Stadion ad otthont.

– Úgy tekintünk erre az összecsapásra, mint egy 180 perces mérkőzés első félidejére, amelyet hazai pályán játszhatunk, és ezért jól kell játszanunk. Számomra egyértelmű, hogy nem kedd este fog eldőlni a kupa sorsa, hanem pénteken, a Vicente Calderon stadionban. Nekünk mindenképpen jól kell játszanunk, és itthon előnyt kell kiharcolnunk – mondta Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője.

A matracosoknak nem jó előjel, hogy a májusban, hosszabbításban elbukott BL-döntővel együtt már négy meccse nyeretlenek a Real ellen, amely a nyáron tovább erősödött a vb-gólkirály Rodriguezzel és a világbajnok Kroosszal.

– Toni Kroos érkezésével a Realnak sokkal kreatívabb lesz a középpályája, mint tavaly volt. Ráadásul az eddigi mérkőzéseikből már leszűrhettük azt is, hogy Gareth Bale is sokkal jobb formában van, mint amikor leigazolta őt a Real. Összességében semmi kétségem afelől, hogy ez a Real Madrid egy jobb csapat, mint a tavalyi – véli Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője.

Az európai szuperkupát idén már begyűjtő Real a 14. spanyol szuperkupa-döntőjén a 10. sikerére készül, míg az Atléticónak ez lesz az ötödik fináléja, de nyerni eddig csak egyszer – 1985-ben tudott.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!