2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Újra a Gyurcsány-korszak veszélye lebeg előttünk

2014. január 11., szombat 19:10, frissítve: vasárnap 20:02

Nemcsak a gyed extra, hanem a családi adókedvezmény és a rezsicsökkentés is veszélybe került azzal, hogy Gyurcsány Ferenc lett a baloldal vezére – a Fidesz frakcióvezetője szerint.

Azután mutatta csak be programját Bajnai Gordon, hogy a héten megegyezett Mesterházy Attilával abban, hogy Gyurcsány Ferencet és pártját is bevonják a baloldali összefogásba. A megállapodás értelmében az Együtt–PM Szövetség vezetője a miniszterelnök-jelöltségtől már visszalépett, pénteken mégis részletesen kifejtette, mit tenne, ha ő alakíthatna kormányt. Elhangzott, hogy az egykulcsos személyi jövedelemadó és családi adókedvezmények eltörlése mellett például a gyesnek csak a felét fizetné ki, a többit utalványban osztaná ki a kismamáknak.

– Ha kormányra kerül az MSZP, a gyed extrát megszünteti?
– Persze.
– Ennek most nem biztos, hogy minden kismama örül…
– Én azt mondom, hogy nézzünk kicsit a számok mögé. Tehát parasztvakításban verhetetlen a Fidesz.

(ATV)

Ezt a nyilatkozatát próbálta pénteken az MSZP nőtagozatának elnöke, Gurmai Zita utólag félreértésként beállítani, azt azonban később sem tagadta, hogy a szocialisták igazságtalannak tartják a jelenlegi családtámogatási rendszert.

Korózs Lajos, a Gyurcsány-kormány egykori szociális államtitkára ezt szombati sajtótájékoztatóján azzal magyarázta, hogy az MSZP szerint a rezsicsökkentéshez hasonlóan a gyerekek után járó adókedvezmény is a gazdagokat támogatja. A Demokratikus Koalíció elnöke már a múlt hónapban bejelentette, hogy ő teljesen eltörölné a családi adózást. „Ebben az ügyben azt kell tennünk, amit mi magunk tettünk 2010 előtt. A családi adókedvezményre fordított valamennyi pénzt a családi pótlék radikális emelésére kell fordítani” – fogalmazott korábban Gyurcsány Ferenc.

A Fidesz frakcióvezetője szerint azzal, hogy ismét Gyurcsány Ferenc lett a baloldal vezére, nemcsak a gyed extra, hanem a családi adókedvezmény és a rezsicsökkentés is veszélybe került. „Gurmai Zita nyilatkozata tehát egy olyan veszélyre hívja fel a figyelmet, amit, azt gondolom, hogy egyre többen érzékelünk. A baloldalon ma Gyurcsány Ferenc forgatókönyve érvényesül. Gyurcsány Ferenc dönti el, hogy mi történik a baloldalon, ő diktálja nemcsak a politikai tárgyalások, a pozíciókról való alkudozások ütemezését, de Gyurcsány Ferenc diktálja a programot is” – fogalmazott Rogán Antal.

A fideszes politikus úgy véli: a baloldali ellenzék újra visszahozná a Gyurcsány-korszak megszorításokra épülő politikáját, amely annak idején többszörösére növelte a gáz és a villamos áram árát, valamint megkurtította a gyest és a gyedet is.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!