2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Újév hajnalán sem unatkoztak a tűzoltók

2015. január 1., csütörtök 10:18, frissítve: csütörtök 16:31

A rendőrök szerdán 277 embert fogtak el, ebből 10 főt körözés alapján. A katasztrófavédőket kevesebben hívták, mint az elmúlt években.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint 160 személyt állítottak elő, köztük 63 főt bűncselekmény gyanújával, 23-at pedig ittas vezetés gyanúja miatt. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője a Hír Televíziót úgy tájékoztatta, hogy többségében petárdatüzekhez riasztották őket. Mukics Dániel hozzátette, a legtöbb káreset Budapesten és Pest megyében volt.

„Az év utolsó estéjén és újév hajnalán sem unatkoztak a tűzoltók, hiszen több helyen okozott tüzet a szilveszteri petárdázás. Szilveszter éjjelén több mint 30 esetben keletkezett tűz pirotechnikai eszközök helytelen használata miatt. A katasztrófavédelem tűzoltóegységei húsz esetben be is kellett, hogy avatkozzanak ezeknél a tüzeknél. 14 esetben családi házak kertjében, illetve közterületen levő fák gyulladtak meg a tűzijátékok miatt. Öt esetben pedig erkélyen vagy lakásban okoztak tüzet a pirotechnikai termékek. Négy alkalommal kukatüzeknél avatkoztak be a tűzoltók, egy esetben pedig karácsonyfatűzhöz kellett a kollégáimnak vonulniuk” – közölte Mukics Dániel, a főigazgatóság helyettes szóvivője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!