2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Újabb mentőcsomagról dönthetnek szerdán

2013. július 22., hétfő 13:32, frissítve: hétfő 21:44

A szerdai kormányülésen dönthetnek a devizahitelesek újabb mentőcsomagjáról. A pénzügyi jogok biztosa háromoldalú egyeztetést javasol. Doubravszky György szerint nem csak a lakáshiteleseket kellene megsegíteni.

A szerdai kormányülésen dönthetnek a devizahitelesek újabb mentőcsomagjáról. Az Országos Közjegyzői Kamara elnöke azt mondta: amíg a devizahitelezésre nem lesz átfogó megoldás, többeknek a létfenntartásra sem lesz elég pénze. Tóth Ádám a statisztikai adatokra hivatkozva azt mondta: az év első felében a pénzükre váró cégek és magánszemélyek negyedmillió alkalommal terelték jogi útra az adósságok ügyét. Az elnök szerint a legtöbb család a devizahitelek törlesztése miatt adósodott el.


A Magyar Nemzetnek nyilatkozó ügyvédek szerint a kormány többféle indítványt is tehet, amikor a devizahitel-alapú hitelszerződések tartalmának megváltoztatását javasolja. Így például mód van a kamat, a futamidő és az árfolyam átalakítására is.

A pénzügyi jogok biztosa szerint háromoldalú egyeztetés kell a devizahitelek ügyében. Doubravszky György a közrádióban azt mondta: a kormánynak a bankokkal és a devizahitelesek képviselőivel kell egyeztetnie. A pénzügyi biztos szerint az újabb segítségnek nemcsak a lakáshitelekre kellene kiterjednie. Doubravszky György szerint az emberek nem adósmentő csomagot várnak, hanem azt, hogy a bankok elszámoljanak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!