2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Újabb lejáratókampány hazánk ellen

2013. június 18., kedd 20:53, frissítve: csütörtök 10:57

A jövő évi választások tisztaságának megkérdőjelezésére szövetkezik Viviane Reding – írja a Magyar Nemzet. A lap brüsszeli forrásból úgy értesült: az Európai Bizottság alelnöke egy zártkörű konferencián arról beszélt , hogy az Orbán-kormány lejáratásához segítséget ígértek neki Amerikából pénzelt nem kormányzati szervezetek. Ezek a magyarországi csoportok készek arra, hogy a 2014-es választásokról olyan jelentéseket adjanak ki, amelyek arra utalnak, hogy a szavazófülkék fölé rejtett kamerákat szereltek.

A Bilderberg-csoport befolyásos politikusokból, üzletemberekből és tudósokból áll, megbeszéléseikről semmit sem tudni. Idén június 6-a és 9-e között volt a találkozójuk, amelyen az unió igazságügyi biztosa, Viviane Reding is részt vett. A Magyarországot folyamatosan támadó politikus itt beszélt a tervezett lejáratókampányról. A Magyar Nemzet brüsszeli tudósítóját az Európai Bizottság egyik névtelenséget kérő olasz tisztviselője kereste meg. Azt mondta: Reding a megbeszélésen arról biztosította a résztvevőket: mindent meg fog tenni, hogy megkérdőjelezze a 2014-es választási eredmény legitimitását.

„Azt mondta, hogy hozzá fog járulni ahhoz, hogy világszerte azt gondolják, Magyarországon olyan félelem van, hogy az emberek nem mernek véleményt nyilvánítani még a szavazófülkékben sem. Ehhez több oldalról megkapja a segítséget: egyrészt külföldről, főleg az Egyesült Államokból finanszírozott nem kormányzati szervezetek képviselőitől, amelyekkel már beszélt, és amelyek azt fogják mondani, hogy igen, voltak olyan jelzések, hogy a szavazófülkék fölé rejtett kamerákat szereltek fel, és ezért nem merték beikszelni az általuk kívánt pártot. Másrészt azt is mondta, hogy Bajnai Gordon volt miniszterelnök segítségére lesz” – mondta telefonon Lovas István,
a Magyar Nemzet újságírója.

Először tagadott a szóvivő

Reding szóvivője először letagadta, hogy a biztos ott volt a konferencián, csak kedden ismerte el, a megbeszélésről azonban nem árult el semmit. „Ahogy önök is tudják, a Bilderberg-csoport találkozója nem nyilvános konferencia, csak a közzétett témákat láthatta a sajtó. Én tehát nem tudom megerősíteni, hogy mi hangzott el vagy mi nem. Ezt a Bildenberg-csoport szóvivőjétől kérdezze meg" – mondta Mina Andreeva, az Európai Bizottság alelnökének szóvivője. Csakhogy a Bilderberg-csoportnak nemhogy sajtóhivatala, még székháza sincs.

Bajnai Gordon segít majd tudatosítani?

Viviane Reding az olasz tisztviselő állítása szerint azt mondta: Bajnai Gordon segít majd tudatosítani, hogy a társadalom félelemben él. Ezt a volt miniszterelnök már szombaton megtette. „Magyarország fél, mert a hatalom fenyegeti, az általa hatalomba választott kormány képviselői fenyegetik és zsarolják. Hol nyíltan, hol alattomosan.”

Vasárnap pedig Gyurcsány Ferenc fogalmazott hasonlóan: „Már félnek az emberek, és csöndben vannak. Nem mernek megszólalni, és azon gondolkodnom, hogy lesz-e elég erejük legalább a szavazófülkében fölháborodni, vagy még ott is félni fognak, hogy oda is be fog lopózni a hatalom, és figyeli, hogy kire szavaznak. Mert ettől még ez is kitelik, mert egy csaló gazember” – mondta a DK elnöke.

Nem indítanak vizsgálatot

Az Európai Bizottság nem indít vizsgálatot. „Az EB célja, hogy ezek a választások az európai demokráciák kulcsfontosságú pillanatai legyenek. Viviane Reding, ahogy a többi biztos is, arra törekszik, hogy szabályos, átlátható választások legyenek az EU összes tagországában jövőre" – mondta Oliver Bailly szóvivő.

Surján eljárást sürget

Az Európai Parlament magyar alelnöke, Surján László viszont eljárást sürget. „Az Európai Bizottsághoz fordulok, hivatalos írásbeli kérdést teszek föl, nevezetesen: egyetértenek-e azzal, hogy az alelnök asszonynak tisztáznia kell magát. Ha ez a tisztázás sikerül, akkor föl kell tárni azt a névtelen informátort, aki ilyen főbenjáró vádakkal illette az alelnök asszonyt, amely alkalmas az egész európai intézményrendszernek a megrengetésére. Ha igaz a vád, akkor Reding asszony nem maradhat a bizottságban felelős beosztásban” – mondta az EP-képviselő.

Surján László azt mondta: Reding kijelentéseit José Manuel Barroso bizottsági elnöknek is hallania kellett, hiszen a csoport titkos találkozóján a bizottsági elnök is ott volt.

Bajnai nem reagált

Bajnai Gordon 19 óráig nem reagált a Viviane Redinggel kapcsolatos kijelentésekre, szövetségese, a Párbeszéd Magyarországért pedig tagadja az együttműködést.

„A balliberális oldal nagy szerepet játszik hazánk lejáratásában”

Gulyás Gergely szerint képtelenséget állítanak azok, akik a szavazófülkék megfigyelésével riogatnak. A fideszes országgyűlési képviselő szerint az ilyen hírek a baloldal újabb lépései Magyarország külföldi lejáratásában. „Mi általánosságban úgy gondoljuk, hogy a magyar balliberális oldal az elmúlt három évben és a rendszerváltás óta is nagy szerepet játszik Magyarország külföldön történő lejáratásában, és itt lenne az ideje, hogy a magyar balliberális oldal pártja és vezető politikusai egyértelművé tegyék, hogy ugyan – természetes módon – nem értenek egyet a kormány politikájával, de elviselhetetlennek és tűrhetetlennek tartják azt, hogy Magyarországot valótlan állításokkal külföldön rossz színben tüntessék fel” – nyilatkozta a Hír TV-nek Gulyás Gergely.

Rendőrségi feljelentést tesz a KDNP

Választási csalás előkészítésének gyanúját vethetik fel a Magyar Nemzetben Viviane Redingről megjelentek – a KDNP szerint. A kisebbik kormánypárt ezért rendőrségi feljelentést is tesz majd. Közleményükben azt írják: súlyosan antidemokratikus, ha egy európai politikai főtisztviselő manipulálja egy szuverén tagállam választási kampányát. Az Európai Bizottság alelnökét arra szólították fel, hogy azonnal tisztázza magát. Bajnai Gordontól pedig magyarázatot várnak, miért hivatkozhatott rá Reding úgy, hogy a volt miniszterelnök segítheti a magyarországi félelemkeltést.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!