2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Újabb gyermekáldozatok Gázában

2014. augusztus 24., vasárnap 21:13, frissítve: hétfő 13:20

Gázában ismét civil palesztin áldozatokat követeltek a légitámadások. Összesen tizenketten haltak meg, köztük egy asszony és három gyereke. A legfiatalabb áldozat egy másfél éves palesztin kislány volt, aki az udvaron játszott az izraeli akció idején. A légierő lebombázott egy 13 emeletes lakóházat Gázavárosban. Az izraeli hadsereg szerint a Gázát uraló Hamász egy műveleti helyiséget tartott fenn az épületben. Válaszul a radikális palesztin mozgalom rakétákkal válaszolt, az egyik támadás az erezi határátkelőt érte, ahol négyen megsérültek. Az eset miatt Izrael lezárta az átkelőt. Közben Szíriából és Libanonból is lőtték a zsidó állam területét. Mindkét támadást valószínűleg iszlamista fegyveresek hajtották végre.

Egy 13 emeletes gázai lakóház semmisült meg a hajnali izraeli légitámadásban. Az izraeli hadsereg szerint a Gázát uraló Hamász egy műveleti helyiséget tartott fenn az épületben, ezért bombázták le. A hadsereg előre figyelmeztette az ott élő 44 családot a bevetésre, ezért senki sem volt az épületben, a környéken azonban többen megsérültek.

„A Hamász keményen fizetni fog a bűntetteiért. Felszólítom a gázai lakosokat, hogy azonnal ürítsenek ki minden olyan helyet, ahonnan a Hamász terrortámadást hajt végre. Minden ilyen hely célpont a számunkra. Bebizonyítottuk az elmúlt napokban, hogy nincs és nem is lesz mentesség azoknak, akik izraeli állampolgárokra lőnek. Ez minden területre igaz, végrehajtjuk a hadműveletet” – közölte Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő.

A további légicsapásoknak ismét gyermekáldozatai vannak. Egy másfél éves palesztin kislány az otthonát ért légicsapásban halt meg. „Kirohantunk a házból, azt hittük, a házat érte támadás, láttuk, hogy a kislány meghalt. A kertben volt és játszott. Másfél éves volt” – emlékszik vissza egy szemtanú.

Egy másik akcióban egy palesztin asszony és három gyereke vesztette életét. A család a Gázai övezet északi részén található Dzsabalíja menekülttáborban élt. Szemtanúk szerint a támadást nem előzte meg figyelmeztetés.

Gázavárosban az autójában likvidálták azt a férfit, aki az izraeli hadsereg szerint a Hamász pénzügyeiért felelt.
A radikális palesztin szervezet fegyveresei válaszul folytatták a rakétatámadásokat Izrael ellen, és több tucat rakétát lőttek ki. Az erezi átkelőt is találat érte, sokan megsebesültek. Emiatt a zsidó állam lezárta az átkelőt. A hat hete tartó háborúban több mint 2000 palesztin és 67 izraeli vesztette életét.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!