2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Újabb európai–afrikai összecsapás a nyolccaddöntőben

2014. június 30., hétfő 21:16, frissítve: kedd 07:32

22 órától a német labdarúgó-válogatott lép pályára: Joachim Löw együttese Algéria ellen harcolhatja ki a negyeddöntős szereplést.

Történelmi visszavágóra készül Algéria a német labdarúgó-válogatott ellen a brazíliai világbajnokságon. Az afrikai ország 1982-ben, a spanyolországi vb-n hiába nyert a csoportkörben 2-1-re az NSZK ellen, később a nyugat-németek – gyanús körülmények között – 1-0-ra megverték az osztrákokat. A két csapat így kiejtette Algériát. „Nagyon komoly ellenfél vár ránk, a németek eddig háromszor nyertek világbajnokságot, és jó esélyük van arra, hogy idén ismét győzzenek a tornán. Meg kell próbálnunk minél többet birtokolni a labdát. Nem kell bemutatni sem a német mentalitást, sem pedig a játékosaik fizikai állóképességét. Mindemellett nagyon jó formában is vannak, szóval szép kihívás elé nézünk” – mondta Vahid Halohodzic, Algéria szövetségi kapitánya.

Algéria válogatottja már így is futballtörténelmet írt: az afrikai ország a vb-k történetében először élte túl a csoportkört.


A németek aligha érik be azzal, hogy veretlenül továbbjutottak a G-csoportból, ahol az Egyesült Államok, Ghána és Portugália is szerepelt. „Tudjuk, hogy mire számíthatunk: ellenfelünk meg akarja mutatni, hogy megérdemelten jutott be a legjobb 16 közé, ezért nem fogják megkönnyíteni a dolgunkat. Agresszíven és jól védekeznek, a játékosaik pedig sok párharcot nyernek. Kellemetlen ellenfél vár ránk. Nekünk is a legjobb formánkra lesz szükségünk” – mondta Philipp Lahm, a németek csapatkapitánya.

A két csapat 22 órától csap össze Porto Alegrében. A győztes a negyeddöntőben folytathatja.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!