2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Újabb eljárás Magyarországgal szemben?

2013. április 23., kedd 12:59, frissítve: szerda 10:33

Újabb vizsgálatot készítenek elő Brüsszelben Magyarországgal szemben. A Magyar Nemzet értesülései szerint azt javasolják az Európa Tanács jelentéstevői, hogy kezdjék el a hazánkat érintő monitoring eljárást.

Egyes hírek szerint ennek bizottsági előkészítése már ma megkezdődött Strasbourgban. A magyar kormány illetékesei arra számítanak, hogy nyár elején újabb összehangolt támadás indul Magyarország ellen. Közben az Oroszországban tárgyaló külügyi és külgazdasági államtitkár a Lánchíd Rádióban arról beszélt: a külföldi nagyvállalatok érthetetlennek tartják, miért támadja Magyarországot folyamatosan az Európai Unió.


„Kérdően néznek rám, hogy hogyan lehet az, hogy ilyen eljárásokat akar indítani az Európai Unió. Hogy lehet, hogy így vélekedik rólunk egy-két európai uniós bürokrata, miközben Magyarország számai, makrogazdasági adatai, sikerei, azok sokkal inkább egy európai sikertörténetről szólnak, tehát nem pontosan értik azt, hogy egy bőven 3 százalék alatti költségvetési hiánnyal, csökkenő államadóssággal, növekedési reményekkel felvértezett gazdaságú országot miért kell pellengére állítani az Európai Unióban” – mondta Szijjártó Péter.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!