2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Újabb dokumentumokat hoznak nyilvánosságra a Portik–Laborc-ügyben

2013. április 22., hétfő 12:26, frissítve: szerda 17:36

A belügyminiszter utasítására nyilvánosságra hozhatja az Alkotmányvédelmi Hivatal azokat a dokumentumokat, amelyek Laborc Sándor és Portik Tamás találkozóit rögzítik. Erről a nemzetbiztonsági bizottság javaslatára döntött Pintér Sándor tárcavezető.

A polgári elhárítás volt főigazgatója és az olajvállalkozó 2007-ben és 2008-ban legalább két alkalommal egyeztetett. Portikot tavaly nyáron három, a kilencvenes években történt leszámolásos bűncselekménnyel összefüggésben helyezték rács mögé. Gálszécsy András a Hír TV Kontraszt cím műsorában arról beszélt: a két nyilvános találkozó nem az ügyben szintén érintett Szilvásy György egykori titokminiszter ötlete lehetett.

„Szilvásy urat én ismerem. Ő egy okos ember, kizártnak tartom, hogy ő azt mondta a főigazgatónak, hogy személyesen hallgassa meg ezt az embert. Hozzá fordult Portik egy régi barátján keresztül, hogy szeretne beszélni valakivel, és Szilvásy miniszter úr nyilván úgy gondolta, hogy valaki majd – mondjuk egy osztályvezető-helyettes – meghallgatja ezt az urat, készítenek róla egy följegyzést, aztán ő eldönti, hogyan tovább. De hogy maga a főigazgató ül le egy bűnözővel egy menő étteremben, ott ebédelnek, utána pedig még egyszer találkozik vele személyesen, majd megállapodnak bizonyos dolgokban, ez teljesen szürreális” – mondta Gálszécsy András, a nemzetbiztonsági szakértői bizottság vezetője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!