2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

Újabb afroamerikait lőttek le a rendőrök

2014. augusztus 20., szerda 10:46, frissítve: csütörtök 15:28

Újabb afroamerikai fiatalembert lőttek le a rendőrök St. Louisban. A 23 éves férfi zavarodottan hadonászott egy késsel, és két rendőrhöz közelített: sem megállni, sem a fegyvert eldobni nem volt hajlandó. Az eset nem messze a város Ferguson nevű negyedétől történt, ahol keddre virradóra ismét súlyos zavargások voltak a színes bőrű Michael Brown augusztus 9-i meggyilkolása miatt.

Kedd éjjel az eddigieknél jóval visszafogottabban vonultak a tüntetők St. Louis Ferguson nevű városrészében. Ezúttal csupán egy kisebb incidens zavarta meg a nyugalmat: az egyik demonstráló egy vizespalackot hajított a rendőrök felé, de ekkorra már több újságíró volt a helyszínen, mint tiltakozó.

A tüntetők a színes bőrű Michael Brown augusztus 9-i meggyilkolása miatt vonultak ismét utcára – miközben a város egy közeli negyedében egy másik fekete fiatalt lőttek le a rendőrök. A 23 éves férfi zavarodottan hadonászott egy késsel, és két rendőrhöz közelített: sem megállni, sem a fegyvert eldobni nem volt hajlandó. „A gyanúsított kést rántott, a feje fölött tartotta, és azt mondta a rendőröknek, »Lőjetek le, öljetek meg!«. Amint a rendőrök felé közeledett, felszólították, hogy dobja el a kést és lépjen hátra. Ahogy egy méterre megközelítette a rendőröket, rálőttek. A gyanúsított elhunyt” – közölte Sam Dotson, St. Louis rendőrfőnöke.

A fergusoni események miatt az amerikai védelmi miniszter azt fontolgatja, hogy katonai felszereléssel látják el a rendőrőrsöket. „Ez egy Kongresszus által jogszabályba foglalt program, amely engedélyezi a miniszter úrnak, hogy extra katonai felszerelést szállítson a helyi rendfenntartókhoz. Hogy ezt a felszerelést hogyan, hol és milyen körülmények között használják, arról a helyi rendfenntartók döntenek” – mondta a Pentagon szóvivője.

Az amerikai igazságügyi miniszter kedden Fergusonba utazik, ahol találkozik a Brown-ügy nyomozásának vezetőivel és a városi elöljárókkal. A nagyesküdtszék közben megkezdi a tanúk kihallgatását, hogy eldöntse, vádat emelnek-e a fegyvertelen fiatalt lelövő rendőr ellen.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!