2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Drágábbak lesznek a banki szolgáltatások

2013. augusztus 1., csütörtök 14:59, frissítve: csütörtök 19:41

Már a kártyás fizetés sem lesz mindenhol ingyenes a tranzakciós illeték miatt – a pénzintézetek egymás után teszik közzé új tarifáikat.

Egyre több bank hárítja át az ügyfeleire a pénzintézeteket terhelő 3 ezrelékes tranzakciós illetéket. Ez 1000 forintos kártyás vásárlás esetén plusz 9 forint kiadást jelent. A bankok egymás után teszik közzé új díjaikat a mától emelkedő tranzakciós illeték miatt, leginkább a készpénzfelvétel drágul, amelyért a korábbi 3 helyett 6 ezreléket kell fizetni, és többe kerül a banki átutalás is.

Gergely Péter, a Bankráció.hu pénzügyi szakértője a Hír Televíziónak azt mondta, a számlavezetés ősztől kevés banknál lesz ingyenes, a kedvezményeket pedig feltételekhez kötik a pénzintézetek. Szerinte a bank- vagy számlacsomagcserével érdemes októberig várni, mert akkor lehet majd összehasonlítani a pénzintézetek tarifáit.

„Vannak olyan bankszámlák, ahol nem hárítják tovább az illetékemelést a pénzintézetek – fogalmazott a pénzügyi szakértő. – Ezeknél a bankszámláknál nagyobb jövedelemmel vagy megtakarítással kell rendelkeznünk az ügyfeleknek, de általánosságban kimondhatjuk, hogy ezentúl kicsit drágábbak lesznek a banki szolgálatatások. Ugyanakkor ha összehasonlítjuk a bankszámlákat, és mondjuk évek óta egy régi bankszámlában vagyunk, akkor könnyen spórolhatunk többet is, mint a tranzakciós illeték összege.”

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!