2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Napi aktuális 05:00

"Úgy néz ki ez a hely, mint egy háborús zóna"

2013. július 8., hétfő 11:01, frissítve: szerda 11:50

Még vasárnap éjjel is oltották a tüzet abban québeci kisvárosban, ahol szombaton kisiklott és felrobbant egy nyersolajat szállító tehervonat. A helyszínre látogató kanadai miniszterelnök háborús övezethez hasonlította a település központját. A balesetben öten meghaltak, 30 épület teljesen kiégett.

Az olajszállítóvonat-baleset utáni károkat vizsgálja a kanadai miniszterelnök. A québeci kisvárosban szombaton siklott ki és robbant fel egy tehervonat. Az öt mozdonyból és 72 vagonból álló szerelvény Észak-Dakotából szállított nyersolajat Kanada keleti részébe. A vonatvezető éjszakára leállította a szerelvényt, de az a parkolópályáról később magától elindult. „Úgy néz ki ez a hely, mint egy háborús zóna. A belváros nagy része megsemmisült. Ez tényleg borzasztó. Emberéletek vesztek el és még sok embert nem találnak” – fogalmazott Stephan Harper kanadai miniszterelnök.

A tartálykocsikban összesen 113 000 liter nyersolaj volt. Négy vagon kigyulladt és felrobbant, a szemtanúk szerint hatalmas narancs, illetve fekete tűzgömbök szálltak több méter magasan a levegőben. A robbanás épületek tucatjait rombolta szét. A szerencsétlenségben öten meghaltak, több embert még keresnek.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!