2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:10

Továbbra sem tudni, mi okozhatta a bobai tüzet

,

2013. július 21., vasárnap 15:29, frissítve: vasárnap 16:39

Fél napja ég egy gumitelep a Vas megyei Bobán. Két hektáron 10 ezer gumi kapott lángra hajnalban. Továbbra sem tudni, hogy mi okozhatta a tüzet.

Továbbra sem tudni, hogy mi okozhatta a Boba melletti gumitelepen keletkezett tüzet – értesült a Hír TV helyszíni tudósítója. A felszálló füst már fehér színű, ami jó jel, hiszen ez azt jelenti, hogy most már nem a gumi ég.

Nincsenek veszélyben a közelben élők

Habsugarakkal oltották a lángoló gumit. A rakat szélét földdel takarták be a tűzoltók, hogy ne terjedjen tovább a tűz – nyilatkozta a Hír Televízió helyszíni tudósítójának Krizmanics Ferenc. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó alezredese elmondása szerint hetven szakember dolgozott az oltáson. A környező településen élők nincsenek veszélyben. Ezeket a helyeket mérőeszközök segítségével vizsgálják folyamatosan, hogy nem került-e nagy mennyiségű káros anyag a levegőbe.

Az oltást a víz hiánya nehezíti, ugyanis a helyszínen nincs víz, azt távolsági szállítóval viszik a helyszínre. Krizmanics Ferenc szerint a teljes oltás után még napokig izzani fog a felgyulladt terület.

Nem olyan könnyen gyulladnak meg

A hivatalos tűzvizsgáló jelentésére néhány napot várni kell. A Hír Televíziónak nyilatkozó tűzoltók elmondása szerint ezt a tüzet nem gyufa vagy egy véletlenül kipattant szikra okozta, hiszen nem olyan könnyen gyulladnak meg a gumiabroncsok – azonban ennél többet nem mondtak. Az ország különböző pontjáról érkeztek tűzoltók a helyszínre, többségük már távozott is. Jöttek Győrből, Szombathelyről is. Az oltásba a tartalékosokat és a polgárőröket is be kellett vetni.

Tekintse meg a Hír TV kommentár nélküli felvételét!

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!