2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Tovább öl az évszázad legnagyobb árvize

2013. szeptember 14., szombat 15:48, frissítve: vasárnap 09:27

Coloradóban négyen haltak meg az elmúlt évszázad legnagyobb árvizében. Az áldozatok száma emelkedhet, a mentőalakulatok több mint 120 embert keresnek. Az Egyesült Államok középső részén fekvő államban egy hete esik, a Sziklás-hegységből lezúduló víz településeket zárt el a külvilágtól.

Egy nőt autójával együtt sodort el a Sziklás-hegységből lezúduló víz, holttestét a kocsiban találták meg. A hatóságok attól tartanak, hogy az áldozatok száma tovább emelkedik, hiszen sokakat tartanak eltűntként nyilván. Az egyik közúti híd nem bírta a nyomást, és beszakadt. Az áradás településeket vágott el a külvilágtól, utakat, vasúti töltéseket rongált meg.

Az egy hete tartó ítéletidőben annyi eső esett, mint máskor fél év alatt. Colorado állam fővárosának, Denvernek a kereskedelmi központjából 3 ezer embert menekítettek ki, arra sem volt idejük, hogy a holmijukat összeszedjék.

Az áradás miatt szükségállapotot rendeltek el több megyében is. Az árvíz sújtotta területek lakói Barack Obama elnök jóváhagyásával a szövetségi kormánytól is kapnak segítséget.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!