2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Törölték a Lufthansa valamennyi budapesti járatát

2013. április 22., hétfő 10:08, frissítve: hétfő 20:19

Figyelmeztető sztrájkba kezdtek hétfőn hajnalban a Lufthansa német légitársaság dolgozói. Az egynapos sztrájk következtében az 1720 Németországból induló járat közül csak 32 száll fel. A munkabeszüntetés miatt valamennyi budapesti járatot töröltek.

A tiltakozók 5,2 százalékos fizetésemelést követelnek. Ezenkívül garanciákat szeretnének kapni több mint 33 ezer alkalmazott munkahelyének megőrzésére. A munkaadó legfeljebb 3 százalékos, egyes beosztásokban pedig a teljesítménytől függő béremelést javasol.

„A Lufthansa 24 órás sztrájkja összesen 13 budapesti járatot érint, vagyis a frankfurti, a müncheni, a hamburgi és a düsseldorfi irányból nem jönnek, és oda nem indulnak gépek – közölte Hardy Mihály, a BA vállalati és közkapcsolati igazgatója. – Ez annyira így van, hogy a vasárnap késő esti frankfurti járat, ami itt éjszakázott és hajnalban ment volna tovább, az is csak kedden reggel, illetve kedd hajnalban fog tudni elmenni. Az utasoknak azt javasolom, hogy mielőtt elindulnának a repülőtérre, vegyék fel a kapcsolatot a Lufthansa call centerével, telefonáljanak, mert a mai napon szinte biztos, hogy nem fognak tudni Budapestről elindulni” – tette hozzá.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!