2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:55

Tóbiás utalt rá, Bokros nem az ő jelöltjük

2014. szeptember 30., kedd 10:03, frissítve: kedd 15:44

Csak a budapesti MSZP áll ki egyértelműen Bokros Lajos főpolgármester-jelöltsége mellett, a szocialisták országos vezetése nem támogatta Falus Ferenc lecserélését, ezért inkább a kerületi kampányra koncentrálnak.

Főpolgármesteri kampány helyett inkább a kerületi versenyre koncentrál az MSZP a következő két hétben – a szocialisták elnöke szerint. A párt országos és budapesti vezetése között vita van ugyanis Bokros Lajos támogatásáról. A Kunhalmi Ágnes vezette fővárosi párttanács kiáll amellett, hogy Falus Ferenc visszalépése után Bokrost támogassák a főpolgármester-jelölti versenyben. Tóbiás József ugyanakkor arra utalt: Bokros Lajos nem az ő jelöltjük. Bővebben >>>

– A következő két hétben a Magyar Szocialista Párt országos elnöksége álláspontja szerint a kerületekben zajló kampány dönti el, hogy lehet-e kontrollt és lehet-e a változást létrehozni a fővárosban. Ez a kerületi kampányokban, a kerületi polgármesterjelöltek támogatásában lesz mérhető – mondta Tóbiás.

Gőgös elnézést kért

Tóbiás József helyettese már le is mondott a főpolgármesteri cím megszerzéséről. Gőgös Zoltán az ATV-ben azt mondta: a jelenlegi esélyek alapján Tarlós István marad Budapest első embere. A politikus elnézést kért a választóktól, szerinte Falus Ferencet „belevitték a makkosba, aztán ott hagyták”. Gőgös úgy gondolja, hogy a szocialisták korábbi jelöltjének, Horváth Csabának kellett volna indulnia a versenyben.

Gyurcsányt dicséri

Horváth Csaba szerint soha nem volt még olyan a történelemben, hogy a baloldali pártok egy magát jobboldalinak valló jelölt mögé sorakozzanak fel. Az MSZP fővárosi frakcióvezetője, a szocialisták korábbi főpolgármester-jelöltje hétfő este a budai liberális klubban azt mondta, nem szerencsés a kampány hajrájában személycseréket alkalmazni, mert az összezavarja a választópolgárokat, és negatívan befolyásolhatja a végeredményt.

– Falus Ferenc és a körülötte kialakult jelölés, ennek a folyamata, ennek az eredménye mind Gyurcsány Ferencet és Szigetvári Viktort dicséri, nyilván október 12-e után ezt is értékelni kell – közölte Horváth.

Bokros szerint ez nem a pártokról szól

Bokros Lajos ugyanezen a rendezvényen már arról beszélt: nem számít, hogy őt egy jobboldali formáció indítja, a választás nem a pártokról szól majd.

– Most a fő kérdés az az, hogy ki áll a demokrácia pártján és ki az, aki az illiberális diktatúrát támogatja. És akinek fontos az, hogy Magyarországon helyreállítsuk a képviseleti demokráciát és az alkotmányos jogállamot, az szavazzon rám, mert a demokrácia helyreállítása az önkormányzatoknál kezdődik – mondta Bokros.

Szigetvári: Jó döntés volt

Nem ingatja meg az Együtt és a PM szövetségét, hogy az utóbbi formáció nem támogatja Bokros Lajost. Erről Szigetvári Viktor, a pártszövetség társelnöke beszélt Magyarország élőben című műsorunkban. A politikus kiáll amellett, hogy jó döntés volt beállni az egykori pénzügyminiszter főpolgármester-jelöltsége mögé.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!