2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Több helyen is ismeretlenek lövöldöztek Párizsban

,

2013. november 18., hétfő 15:39, frissítve: hétfő 21:22

Másfél óra leforgása alatt két helyszínen is lövöldöztek ismeretlenek Párizsban. Az első támadás egy francia napilap szerkesztőségét érte, ahol egy ember sérült meg. A második egy bank székházánál történt. A hatóságok vizsgálják, hogy van-e összefüggés a két támadás között.

Egy férfi egy vadászpuskával kezdett lövöldözni a Liberation című baloldali napilap szerkesztőségében.

– Egy férfi érkezett és lépett be az irodába úgy 10.15-kor, felfegyverkezve. Amit mi érzékeltünk, hogy többször lőtt, egy fotós asszisztenst megsebesített, aki komolyan megsérült és kórházba szállították. Sokat gondolunk rá és várjuk, hogy visszajöjjön dolgozni. Aztán nem tudjuk, mi történt, az ember, aki lőtt, csak úgy eltűnt – jelentette ki Francois Sergent, a lap igazgatóhelyettese.

Hasonló eset történt múlt pénteken a BFM nevű hírtelevízió székházában, de ott az ismeretlen támadó nem használta a fegyverét, csak fenyegette vele a csatorna munkatársait.

– Franciaországban vagyunk, 2013-ban. Olyan nagy a bűnözés, hogy az már veszélyezteti néhány médiaszervezet szabadságát, aminek olyan drámai következményei lehetnek, mint amit ma délelőtt átéltünk – tette hozzá a Liberation vezetője, Nicolas Demorand.


A belügyminiszter rendőri védelem alá helyezte a teljes francia sajtót.

– Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy elkapjuk ezt az embert. A mi országunkban nem tűrjük azokat, akik az alapvető jogainkat támadják, azokat a jogokat, amikért férfiak és nők mindig is harcoltak szerte a világon, életek mentek rá. Arra a két újságíróra gondolok, akiket néhány napja Észak-Maliban végeztek ki és itt, Párizs szívében nem fogadhatjuk el ezeket a cselekedeteket – szögezte le Manuel Valls francia belügyminiszter.

Alig több mint másfél órával a Liberation szerkesztőségét ért támadás után egy magányos férfi lövéseket adott le a Société Générale bank székházánál, majd elmenekült a helyszínről. Ő senkit sem sebesített meg.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!