2024. 09. 08. Vasárnap Mária, Adrienn napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Radar ráadás 03:00

Tizenöt évet is kaphat Pistorius

,

2014. szeptember 12., péntek 15:04, frissítve: szerda 12:22

Óvadék ellenében szabadlábon maradhat Oscar Pistorius, akinek büntetéséről október 13-án dönt a bíróság. A testület pénteken hirdette ki, hogy bűnösnek találta a sportolót gondatlanságból elkövetett emberölés bűntettében. Pistorius akár 15 év börtönt is kaphat.

Ítélethirdetésre érkezett Oscar Pistorius a pretoriai bíróságra. Dél-Afrika egykori nemzeti hősét bűnösnek találták gondatlanságból elkövetett emberölés bűntettében. „Az ebben az ügyben rendelkezésre álló összes bizonyítékot figyelembe véve a bíróság egyöntetűen a következő döntést hozta: a vádlottat szándékos emberölésben nem találtuk bűnösnek, bűnös viszont gondatlanságból elkövetett emberölésben” – közölte Thokozile Masipa bíró.

A dél-afrikai olimpikon és paralimpikon 2013. február 14-én lőtte le barátnőjét, Reeva Steenkampot. A lövéseket a zárt fürdőszobaajtón keresztül adta le Pistorius, aki azzal védekezett, hogy betörőnek hitte a barátnőjét. Az ügyészség nem tudta bizonyítani a szándékosságot.

„Gyorsan segítséget kért az eset után, segítségért kiáltott, hívta egy barátját, felhívta a 911-et, a biztonsági személyzetet is hívta, habár nem tudott beszélni a sírástól, Istenhez imádkozott, hogy megmentse az elhunyt életét. Látták, hogy próbálja újraéleszteni az elhunytat, orvosi segítséget kért, és zaklatott volt. A fentiek alapján nem mondhatjuk, hogy a vádlott nem hitte valóban azt, hogy egy behatoló volt a mosdóban, aki fenyegetést jelentett rá. Ezért nem találhattuk bűnösnek szándékos emberölés bűntettében” – indokolta a döntést a bíró.

A 27 éves atlétát a büntetőper előtt az egyik legsikeresebb dél-afrikai sportolóként ünnepelték. Rövidtávfutásban hatszor szerzett paralimpiai aranyérmet, a 2012-es londoni olimpián ő lett az első paralimpikon, aki ép sportolókkal versenyzett. Pistorius büntetésének mértékét később jelentik be, a sportoló akár 15 évet is kaphat.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!