2024. 05. 15. Szerda Zsófia, Szonja napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 22:45

Tisztújítást kezdeményeznek a kudarc után

2014. április 9., szerda 15:15, frissítve: szerda 21:10

Felajánlotta lemondását a Párbeszéd Magyarországért teljes elnöksége, és kezdeményezik az előrehozott tisztújítást a pártban. Szabó Tímea, a PM társelnöke szerint a választási vereségért vállalniuk kell a felelősséget, de a május 25-ei európai parlamenti választásig még folytatják munkájukat.

Az országgyűlési választások estéjén még együtt szomorkodtak Bajnai Gordonnal a Párbeszéd Magyarországért vezetői. Három nappal később azonban bejelentették távozásukat. Döntésüket Karácsony Gergely azzal magyarázta, hogy a választáson olyan súlyos vereséget szenvedtek, ami miatt újra kell gondolniuk a párt stratégiáját.

A Képviselői Irodaházban még nem ürítették ki a szobáikat, de az új parlamentnek már csak egyetlen PM-es tagja lesz. Szabó Tímea szerint a vereségért közösen vállalják a felelősséget, az európai parlamenti választási kampányt azonban még együtt végigcsinálják.

„Előrehozott tisztújítást javaslunk, a PM elnökségének eredeti mandátuma októberig tartana, az önkormányzati választásokig, ezt a tisztújítást hoztuk előre június elejére” – mondta el a képviselő.

Szabó Tímea elmondta azt is, hogy az európai parlamenti választáson közös listát állítanak a Bajnai-féle Együtt – A korszakváltók pártjával.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!