2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Amerika magyar grófja 11:00

Tiltás ide, tiltás oda, vörös csillaggal vonulnak majd

2013. április 23., kedd 07:36, frissítve: kedd 18:45

A tiltás ellenére vörös csillaggal vonul fel május elsején a Munkáspárt 2006. Az új szabályozást hétfőn szavazta meg a parlament.

A tiltás ellenére vörös csillaggal fog masírozni május elsején a Munkáspárt 2006. Vajnai Attila elnök közleményben utasította el az önkényuralmi jelképek használatáról szóló új szabályozást. Szerinte a módosítás – ahogy korábban Fratanolo János esetében – ismét elbukik majd a strassburgi Emberi Jogok Európai Bíróságán, és Magyarországot újabb szankciók érhetik. Vajnai Attila a belügyminiszternek írt nyílt levelet, amelyben bejelentette, hogy május elsején a kizsákmányolt szegények érdekében fog felvonulni, és vörös csillaggal munkát, kenyeret, fedelet követelni.

 

A parlament hétfőn fogadta el az önkényuralmi jelképek tiltásáról szóló Btk.-módosítást, amely már május elsején hatályba lépne. Az új szabály az Alkotmánybíróság döntésével összhangban a korábbi általános tilalomnál szűkebben állapítja meg a büntetendő magatartásokat. Májustól júliusig, vagyis amíg a régi Büntető törvénykönyv hatályban van, pénzbüntetést kap az, aki a köznyugalmat megzavarva, nagy nyilvánosság előtt viseli vagy terjeszti a horogkeresztet, az SS-jelvényt, a nyilaskeresztet, a sarló-kalapácsot vagy az ötágú vörös csillagot. Az új Btk. hatályba lépése után már elzárás is lehet a büntetés. A törvény átdolgozására azért volt szükség, mert a Büntető törvénykönyv vonatkozó részét április 30-ai hatállyal megszüntette az Alkotmánybíróság.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!