2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Thürmer: Képmutatás elhallgatni a bűnözők származását

2014. július 14., hétfő 15:07, frissítve: hétfő 17:46

Képmutatónak nevezte Thürmer Gyula a magyar politikai elitet, amiért engedi, hogy elhallgassák a bűnözők származását. A Munkáspárt elnöke a Hír Televíziónak azt mondta: nyilvánosságra kellene hozni, hogy a bűnelkövetők hány százaléka cigány származású.

A fővárosi 32-esek terén emlékezett az első világháború kitörésének századik évfordulójára a Munkáspárt. Thürmer Gyula szerint a tőkés osztályok által kirobbantott rablóháborút rablóbéke követte, ezért elítéli a trianoni békediktátumot. A kommunista pártelnök szerint a határrevíziót az elmúlt 25 évben fel kellett volna vetniük a magyar kormányoknak. A radikális jobboldali retorikába azonban nem csak ez a kijelentése illeszkedik: a cigányozó Pásztor Albert, a statisztikai romabűnözésről beszélő Eörsi Mátyás és az ez ellen tiltakozó balliberális aktivista DK-sok általi megverése kapcsán televíziónknak arról beszélt, hogy a magyar politikai elit képmutató, amikor nem tesz említést az elkövetők származásáról.

„A magyar politikai életben nagyfokú képmutatás van. Az Egyesült Államokban, amelyet a magyar uralkodó osztályok demokratikusnak tartanak, minden nagyobb lelkiismeret-furdalás nélkül kimutatják, hogy ki a cigány, ki a zsidó, ki a francia, ki az angol. Mi valamilyen ok miatt erről nem vagyunk hajlandók beszélni. Én azt gondolom, hogy nyugodtan meg lehet mondani, hogy a rendőrségen hány cigány származású rendőr tevékenykedik, és azt is meg lehet mondani, hogy a bűnt elkövető személyek közül hány magyar, hány román, hány francia vagy netán hány cigány származású” – fogalmazott a Munkáspárt elnöke.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!