2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:00

Tengerbe zuhant egy malajziai utasszállító

2014. március 8., szombat 10:04, frissítve: szombat 18:22

239 emberrel a fedélzetén a tengerbe zuhant egy malajziai utasszállító repülőgép. A gépen 14 ország állampolgára utazott, magyar nem volt köztük.

A malajziai légitársaság repülője Kuala Lumpurból tartott Pekingbe, amikor két órával a felszállás után eltűnt a radarokról. A gép ekkor már a vietnami légtérben volt. A feltételezések szerint a thai Sziámi-öbölben csapódhatott tengerbe. Pekingben a kétségbeesett családtagok várták a híreket, miközben a hatóságok órákig egymásnak ellentmondó információkat közöltek. Az eltűnt gépet a malajziai, a vietnami és a kínai hatóságok is keresik.

„A hatóságokkal együttműködve indítottuk el a mentőalakulatokat a gép felkutatására. Munkatársaink jelenleg az utasok és a személyzet hozzátartózóit próbálják elérni telefonon” – közölte a légitársaság képviselője a kínai fővárosban.

A fedélzeten összesen 14 ország állampolgára utazott, a legtöbben kínaiak és malajziaiak, de voltak ukrán, orosz, olasz, holland és osztrák állampolgárok is köztük. A jelentések szerint az úton jó időjárási viszonyok voltak, és a mintegy két évtizede üzembe állított Boeing 777-esek is megbízhatónak számítanak. Hasonló típusú géppel tavaly történt először halálos baleset. A pilóta is rendkívül tapasztalt volt, több mint három évtizede szolgált a maláj légitársaságnál.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!